Tysk rodderska utesluten från OS – pojkvän hade ”fel” åsikter

Inom den demokratiska samhällsordningen behöver man inte längre ha ”fel” åsikter för att inte få utöva idrott. Det räcker med att känna någon som har det. Denna erfarenhet gör en tysk rodderska som nu tvingas hoppa av OS på grund av hennes pojkväns åsikter.

Under dagen utspelade sig den andra avstängningen av idrottsmän med påstådda eller faktiska kopplingar till den nationella rörelsen. I första fallet handlade det om den grekiska trestegshopparen Voula Papachristou som på Twitter skrivit positiva omdömen om partiet Gyllene gryning.

Denna gång är det den tyska rodderskan Nadja Drygalla som tvingas hoppa av OS på grund av ”fel” åsikter. Men det är inte hon som har åsikterna utan hennes pojkvän. Hennes pojkvän ska vara aktiv nationell och en av NPD:s lokala ledare i Rostock. Efter att ARD i veckan rapporterat om förhållandet blev Nadja Drygalla konfronterad av den tyska OS-kommitténs ordförande Michael Vesper, som krävde att hon skulle hoppa av OS-truppen.

Neo-Nazi ties spark German rower’s London exit

 

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Anton Helgesson says:

  Men förhehelvete….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Borlänge says:

  Vilka jävla as alltså..
  Vacker kvinna. Vilket hår :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Rebecca says:

  Intressant. Men diktatoriska och kvinnohatande länder med sharialagar som Saudiarabien får vara med och leka…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Janne says:

   Ja både dom, och det land med världen mest horhus täta huvudstad, Israel världens mest rasistiska land som ser sig som ”guds utvalda” och rasligt överlägsna alla andra.
   Skillnad på folk och folk…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Simon Lindberg says:

  Snart så många utslängda att vi kan hålla ett eget OS för bara nationella. Riktigt lågt av Olympiska kommittén. De gamla grekerna vänder sig nog i sina gravar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Ernst says:

  Okej nu får det fan vara nog. Inget OS för nationella eller vänner och släkt till nationella. Vidta de åtgärder som krävs, om det så innebär att slå sönder dumburken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anders says:

  Politik och idrott ska man inte blanda ihop heter det ju. Här är ännu ett bevis på att det bara är fagra ord och inget som är tillämpningsbart i verkligheten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Kettil F. says:

  Själv är Michael Vesper gift med den öppet tyskhatande muslimkärringen Ferdos Forudastan.

  En pedofetdyrkare som anklagar det tyska folket för att vara ett ”feindseliges, verrohtes Bürgertum”, dvs. ett ”fientligt sinnat, förråat borgerskap”.

  Michael Vespers iranska fru kräver bland annat inkvotering av okvalificerade musslomankärringar på maktpositioner i det tyska samhället, ett samhälle som hon anser är ”menschenverachtende”, dvs. ”människoföraktande”.

  Hon skriver: ”Allah ist groß. Irgendwann wird er Verlegern und Intendanten Weisheit schenken. Bis dahin brauchen wir die Quote.” (”Allah är stor. Någongång kommer han att skänka förläggare och styrelser vishet. Fram till dess kommer vi att behöva inkvotering.”)

  Michael Vesper kanske skall konfrontera sig själv istället och då kräva att han själv skall hoppa av OS-truppen! Detta eftersom han har faktiska, inte påstådda, kopplingar till den extrema muslimrörelsen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Andreas says:

  Det intresserar mig mycket den här pågående Blitzen emot Nationella i alla länder, och svaret på den måste sökas hos de Nationella själva. Anti-germinismen(hat och fientlighet emot de Germanska folken) är stor men den kan inte förklaras enbart av dumhet och vilsenhet. De Nationella måste göra sin hemläxa och fråga sig om inte det finns något hos dem själva som ger anledning till denna hatvåg. En respekt för livets helighet, även hos meningsmotståndare, en strävan efter Humanitet, inte enbart emot ”medgermanen” eller mednordbon.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Borlänge says:

   Mahatma Ghandi;
   ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.”

   Nu är vi i ”then they fight you” vilket innebär att dom hatar oss (mer) pga den pågående konflikten.
   Judarna piskar dagligen upp hat mot oss via deras medieorgan, ett hat sprunget ur deras folksjäl och religion.

   Jag lyssnade på en ljudbok om självkänsla förut och där sade dom att folk som blir illa bemött och har dålig självkänsla automatiskt tror att dom själva gjort något fel när det egentligen, oftast, beror på att den andra personen ifråga helt sonika har en dålig dag.

   Du kanske har dålig självkänsla?
   Du är kanske den som skall rannsaka dig själv?
   http://cdon.se/nedladdningsbara_ljudb%C3%B6cker/mia-t%C3%B6rnblom/mera-sj%C3%A4lvk%C3%A4nsla-18945920
   Här har du ifall du önskar utvecklas som människa.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Andreas says:

    Tack för ditt tipps, mottages. Jag har ingen dålig självkänsla, men jag skulle vilja ta det ett varv till! Det är inte bara självkänsla som är viktig för oss utan egenvärde(self-worth) dvs. en positiv känsla av att vi bidrar med något konstruktivt till världen!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Ingemar Lext says:

  Zion 2012 – Bekräftat än en gång.

  Tillåter mig en förhoppningen om att Gyllene gryning småningom tar initiativ till att föra de olympiska spelen tillbaka dit de ursprungligen hör hemma. Tills dess existerar inte längre några olympiska spel i åtminstone min världsbild.

  De s.k. olympiska kommittéerna (inkluderat såväl den tyska som den ”internationella”) har numera med råge diskvalificerat sig själva genom att komma ut som judisk-sionistiska propagandacentraler. Sjukt är vad det är. Och rent förbannat lågt. Även djupt tragiskt för alla enskilda idrottare, vars prestationer inte längre är komparativt giltiga.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Mackan says:

  Frihet!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Peter H. Norrland says:

  Fy faan!
  Hon var helt enkelt FÖR Ariskt vacker så dom var tvungen att hitta på en ursäkt för att utesluta henne!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Håkan says:

  Ska OS vara så här så kan dom lika gärna lägga ner hela spelen.Det har blivit sådan sjuk politik i spelen så man har svårt att att det är sant.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Finnjäveln says:

  Man undrar vad denna såkallade politiska åsiktsfriheten är egentligen?
  Detta är en tydlig utfrysning av människor!
  De har sin jävla förintelse som sin bibel, men som dessa säger så stöttes judarna ut ur samhället och detta var så fel. Samt att negrernqa i USA förut då de inte fick delta osv…
  MEN VAD FAN HÅLLER DESSA KOMMUNISTER O LIBERALER O DEMOKRATER PÅ MED HELA TIDEN? De stöter ju ut oss nationalister samt nationalsocialister ur samhället med vilja, de hånar oss de hänger ut oss i media…
  de ger sig t.o.m på våra familjer…
  Nu plötsligt får idrottare med tankar som våra inte delta i OS, man får inte ha kontakt med personer som har nationalistiska tankar.
  DETTA ÄR BANNE MIG EN UTFRYSNING SAMT HÅNANDE AV MÄNNISKOR! Var i helvete är tanken om att alla är lika värda, som de kör på så hårt ? Var är tanken om att allas åsikt är lika mycket värd?
  Till teorin ser det ut så men sanningen är TYDLIGT en helt annan , alla är lika värda så länge som man inte är VIT och STOLT FÖR DET!!
  Dessa såkallade ”MÅNGFALDS-Fanatiker” kör helt på samma linje som de elaka ”nazisterna”. Vi vita människor tycks vara så onda och de försöker utrota oss…
  Detta är åter ett bevis på att MÄNNISKOR inte alls är lika värda enligt deras ögon! Inte så länge som man inte har samma åsikt som de!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • johan says:

  inget att gråta över , vem fan vill vara med i de ”osympatiska svinspelen” ändå . johan / e-tuna

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *