Tysk polis vill få rätt till att frånta ”antisemitiska” föräldrar deras barn

UTRIKES. Polisfackförbundet i Tyskland vill se poliser få rätt till att omhänderta barn till föräldrar som är antisemitiska.

Chefen för Tysklands näst största polisfackförbund, Rainer Wendt, vill att poliser ska få rätten att frånta ”antisemitiska” föräldrar deras barn. Uttalandet kommer i samband med att ”antisemitismen” i Tyskland ökat under de senaste åren. Detta sedan landet tagit in allt fler invandrare från framförallt Mellanöstern.

— Myndigheter måste agera bestämt mot antisemitism även då det härstammar från invandrare, sade Wendt och fortsatte:

— Om barn uppfostras till antisemiter ska vi inte vara rädda för att ta dem ifrån sina föräldrar.

Wendt sade även att det är vanligt att man inom exempelvis skolväsendet i Tyskland ignorerar problem som härstammar från invandrare och framförallt muslimer.

— Det har funnits en tendens till att inte registrera antisemitism bland muslimer men sådant måste bokföras, annars kan vi inte vidta strategier för att bemöta det.

Huruvida Wendt anser att föräldrar som sprider hat mot tyskar eller européer bör fråntas sina barn eller inte är oklart.

Källa:
Police union calls for children to be taken away from anti-Semitic parents

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments