Tysk polis stoppar demonstrationsdeltagare från att resa till Bulgarien

1984. Tysk polis har stoppat minst nio tyskar och tre svenskar från att resa till Bulgarien för att delta på den årliga Lukovmarschen.

Under lördagen planeras den årliga marschen för att hedra nationalhjälten general Hristo Lukov i den bulgariska huvudstaden Sofia. Årets marsch har kantats av värre hets än vanligt, då den bulgariska staten efter påtryckningar från judiska lobbygrupper har väckt talan om att förbjuda Bulgarian National Union (BNU), som arrangerar marschen.

Under dagen fick Nordfront uppgifter om att tre svenskar stoppades i Tyskland av polis, som förbjöd dem att resa vidare till Bulgarien eftersom man misstänkte att de hade för avsikt att delta i Lukovmarschen.

Enligt bulgarisk media har tysk polis även stoppat nio tyskar från att resa till Bulgarien av samma anledning. Tyskarna stoppades på Dortmundflygplatsen i Nordrhein-Westfalen och ska ha fått sina pass beslagtagna för att undvika att man försöker ta sig till Bulgarien på annat sätt.

Enligt vilken lag tysk polis kan hindra inresa till ett annat europeiskt land är dock oklart.

Nordfront följer utvecklingen.

Källa:
German police bar 9 far-right activists from travelling to Lukov March in Bulgaria’s capital

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Judar och tysk polis – går inte ihop men väl judar och Bundesrepulikpolis d. v. s. USA lakejer – vill inte svära – men som Berlinarna uttrycker sig – det är så vidrigt att t. o. m. min docka spyr.( Manometer es ist so verrueckt dass meine Puppe kotzt.)