Tysk minister vill att fler EU-länder gör det olagligt att förneka ”förintelsen”

UTRIKES. Tyskland bör driva på för hårdare straff för antisemitiska övergrepp och för att fler EU-länder ska göra det olagligt att förneka ”förintelsen”, anser Tysklands utrikesminister Heiko Maas.

Heiko Maas.

I en artikel i tidningen Der Spiegel med rubriken ”Så att det aldrig sker igen” skriver Tysklands utrikesminister Heiko Maas i att antisemitism åter har blivit vardag för judar i Tyskland och att mer än varannan jude har övervägt att lämna landet.

Att människor av den judiska tron inte längre känner sig hemma hos oss är en enda mardröm och en skam”, skriver han bland annat.

Maas anser därför att Tyskland måste införa hårdare straff för antisemitiska brott. Han tycker också att fler EU-länder ska göra det olagligt att förneka ”förintelsen” och skriver:

Ingen människa ska tillåtas att förneka eller förringa det värsta brottet i människans historia, Förintelsen.

Han manar till krafttag mot hat och hets på internet och sociala medier och skriver: ”Den som hatar på nätet ska känna lagens fulla kraft överallt i Europa”.

Utrikesministern uttrycker också oro över de undersökningar som visar att en tredjedel av unga européer vet lite eller inget om förintelsen. Bland unga tyskar är andelen ännu större.

Av den anledningen föreslår Maas att utbildningen om ”förintelsen” kraftigt ökar för barn i alla åldrar, från förskolan till universiteten.

Han vill också att ett internationellt nätverk av experter sätts samman, kallat Global Task Force Against Holocaust Denial, med uppgiften att utveckla motstrategier för att bemöta ”de farliga lögner” och alternativa fakta som sprids om ”förintelsen”.

Bara genom att ta krafttag mot antisemitismen – på gator, på skolgårdar och på internet – kommer vi att övertyga judar om att ”Tyskland och Europa är och kommer att fortsätta vara deras hem”, skriver Maas i avslutningen på sin artikel.

Källa:
”For A Long Time Now, Words Have Not Been Enough”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlausFredrikaVeraLingonetRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Ingen människa ska tillåtas att förneka eller förringa det värsta brottet i människans historia, Förintelsen av det tyska folket.

Lingonet
Medlem

Dessvärre är det närmast olagligt att tala/skriva om det,
då är man nasist.

Fredrika
Medlem

Ett diktaturens tecken. När man inte får samtala om, ifrågasätta och korrigera beskrivningen av historiska och samtida frågor, dess kultur och samhälle, som nu ”Tyskland” även vill lagstifta mot granskning av EU:soch FN:s migrationspolitik, är det fritt fram för mörka krafter att skapa vilken terroröverstat de vill.

Vera
Medlem

Om så sker, blir ödet Ursula Haverbecks även min? Vilken ära!!

Fredrika
Medlem

Alla måste komma ihåg att sanningen behöver aldrig lagstiftas om. Om man känner sig nödgad att lagstifta för en åsikt eller en specifik historisk beskrivning, är den en lögn.

Klaus
Medlem

Det är bättre att judar återvänder till Orienten.
Katolik Heiko Maas är Illiminatis apparatjik, en smilfink och européerfientlig karriärist.