Tysk minister varnar för ny finanskris

EKONOMI. Tysklands avgående finansminister Wolfgang Schäuble slår larm för att den ökande skuldsättningen kan försätta världen i en ny finanskris.

Det var i sitt avskedstal som tysk finansminister som CDU-politikern Wolfgang Schäuble varnade för att den växande globala skuldsättningen kan leda till en ny kris.

— Ekonomer över hela världen är oroade över de risker som uppstår i och med ackumuleringen av mer och mer likviditet samt den ökande statliga och privata skuldsättningen. Jag oroar mig också för detta, sade Schäuble i en efterföljande intervju med Financial Times.

Den tidigare Bilderbergdeltagaren, som snart tillträder en ny roll som den tyska Förbundsdagens talman, menar att det finns en risk för att nya ”bubblor” uppstår i takt med att världens centralbanker pumpar in enorma summor i marknaderna.

Schäuble anses ha varit den mest EU-vänlige ministern i Angela Merkels regering. I januari 2016 föreslog han att EU-länderna skulle införa en särskild bensinskatt för att bekosta den pågående ”flyktingkrisen”.

Vidare har Schäuble påstått att massinvandringen är nödvändig för att rädda européerna från inavel.

Källa:
Another financial crisis coming warns Germany’s departing finance minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments