Tysk domstol avslår Ursula Haverbecks överklagan

ÅSIKTSDIKTATUR. I fredags avslog en tysk domstol 89-åriga Ursula Haverbecks överklagan. Det var i oktober 2017 som Haverbeck drömdes till fängelse efter att ha ifrågasatt ”förintelsen”.

Det var i oktober 2017 som Ursula Haverbeck för åttonde gången dömdes av tyska myndigheter för att ha ifrågasatt den så kallade förintelsen. I tysk tv sa Haverbeck bland annat att ”förintelsen” är ”den största och längsta lögnen i historien” och att Auschwitz aldrig någonsin har historiskt bevisats vara ett dödsläger. Haverbeck dömdes till sex månaders fängelse, en dom hon senare kom att överklaga.

Tysk domstol har nu avslagit Haverbecks överklagan med hänvisning till att ”straffet för förnekelse av nationalsocialisternas folkmord är fundamentalt kompatibelt med Artikel 5 (1) av Grundgesetz [den tyska grundlagen från 1949, red. anm.]”, som säger att varje person ska ha rätt till att fritt få uttrycka och förmedla sina åsikter i tal, skrift och bilder. ”Spridningen av påståenden som är bevisade att vara osanna och bevisade vara falska påståenden” skyddas dock inte av yttrandefriheten enligt domstolen som även hävdar att ”förintelsen bryter mot gränserna för fredlig offentlig debatt och representerar en förödelse av den offentliga freden”.

Se klippet som Haverbeck sedermera kom att dömas för:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Hennes ”brott” består i att hon sammanställt vedertagna fakta, som nedskrivningen av antalet ”gasade” judar i Auschwitz, citerat tysk media som bla har uppgett att det dog drygt 300 000 människor i arbetslägren mm och sen krävt svar från tyska myndigheter hur det kunde bli sex miljoner gasade judar av 300 000 fångar som dog av svält och sjukdomar i krigets slutskede med en sönderbombad infrastruktur. Det är alltså inga lögner hon radar upp, ingen har anklagat henne för det – det är helt enkelt förbjudet att säga sanningen. Precis som I Sverige så är det HMF att säga sanningen… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan
Reply to  Karl A

According to German Special Registry Office, in all the concentration camps of Germany only 373,468 died.

What did they die of? They died of Typhus, Allied bombings, etc. No Holohoax.

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_655

Harald Bafast
Nybörjare
Harald Bafast
1 år sedan

Det är en riktigt bisarr lag detta. Vilka andra historiska händelser är olagliga att ifrågasätta?

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

De judiska holocaust-lagarna handlar inte om att skipa rättvisa men om det ockuperade Tysklands utpressning. Man kan inte tro att världskriget är förbi och att Tyskland har vänner om man läsar vilka länder holocaust denial laws har:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Laws_against_Holocaust_denial

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Jämfört med de svenska män som tvekar delta i demonstrationer eller på annat sätt bidra till vår överlevnad så hyllar jag denna kvinna.