Twitterpolisen: ”Använder mest våld mot NMR”

POLISVÅLD. ”Jag tycker oftast vi hanterar dom både resolut och stundtals våldsamt”, skriver Twitterpolisen Viktor Adolphson om polisens hantering av Nordiska motståndsrörelsen. Han menar att våldet som används mot fotbollssupportrar inte ens kommer i närheten.

Viktor ”YB Södermalm” Adolphson på Almedalsveckan 2017. Foto: Joakim Berndes (CC-BY SA 4.0).

Viktor Adolphson är områdespolis i den så kallade Trygghetsgruppen på Södermalm. Han är dock mer känd som Twitteranvändaren YB Södermalm, och kommenterar regelbundet saker som rör polisen och deras arbete på sociala medier.

När vänsterextremister försöker pressa honom kring varför polisen har ”svårt att hantera” Nordiska motståndsrörelsen skriver han att han inte alls tycker att polisen har några problem med organisationen. Enligt Adolphson använder man exempelvis väldigt mycket våld mot Motståndsrörelsens medlemmar, mer så än mot någon annan grupp i samhället.

Adolphson hänvisar till en artikel där en polis förklarar skillnaden mellan allmänna sammankomster och exempelvis upplopp i förorten för Aftonbladets journalist, som menar att medlemmar i Motståndsrörelsen borde ha gripits när de buade åt Annie Lööf under Almedalen förra sommaren.

— Vad gäller fotbollssupportrar, ungdomsgäng och stökiga händelser rent allmänt så kan man avvisa eller avlägsna, köra bort, den folksamlingen. Men den lagen gäller inte allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar, som här i Almedalen, så den går inte att använda nu, säger han.

Trots detta finns det alltså enligt Twitterpolisen Adolphson ingen grupp som polisen är så våldsamma mot som Nordiska motståndsrörelsen.

Källa:
Polisen: Därför ingriper vi inte mot nazisterna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SverkerPerSpetsGoffepeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Det finns väl ingen tvekan om vad polisens agenda är gentemot NMR det har dom visat så många gånger.Och nu får vi ett erkännande av polisens representant i denna fråga hade det gällt en annan sammanslutning i samhället så hade det blivit ett ramaskri i media om detta.Det är väl lika bra att samhället erkänner att vår polis i första hand är en politisk polis som jagar oppositionella det visar sig även tydligt då pensionärer döms för hets mot folkgrupp för någon kommentar på nätet.

peckerwood
Medlem

tenk når den dagen man ikke lenger vil blir slått i hode med batong, eller sprayet med tåregass eller bli arrestert for å ha brukt sin demokratiske rett til yttringsfrihet og heller slår hardt tilbake.hva skjer da med dansende pride polis?

Goffe
Medlem

twitter krigare till attack

Spets
Medlem

Längtar till den dagen vi är så starka så dom får smaka på sitt eget våld!

Per
Medlem

Storsinnat att erkänna vad var och en med någorlunda kontakt med verkligheten vet; prio ett för polisen är att terrorisera politisk oposition.

Sverker
Medlem

Då ser vi ett praktexempel av polisens rekryteringar på senare tid, där kraven sänkts på intelligens, samt att istället ha rätt värdeAVgrund. Din patetiske djävel, där du och din familj kommer att bli lika plundrad som vi andra utav din judiske uppdragsgivare. Tro inget annat!
Medans vi riktiga svenskar håller ihop som ett stolt folk, kommer du och dina gelikar att stötas ur folkgemenskapen och bespottas. Ingen nåd till folkförrädare!