Twitter trappar upp påverkanskampanjen mot svenska valet! – Censurerar Nordiska motståndsrörelsens partihemsida

VALFUSK. Det amerikanska företaget Twitter har trappat upp censuren under det svenska valet.

För någon månad sedan skaffade Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg Twitter. Under onsdagen blev han ”tillfälligt avstängd” från Twitter utan att ha skrivit något olagligt eller i övrigt olämpligt. Enligt Twitter skulle det gå att få kontot upplåst genom att bestrida avstängningen men när Lindberg gjorde det fick han samma standardsvar om att han skulle bestrida avstäningen.

Flera andra av Motståndsrörelsens konton har också blivit nedstängda och flera konton fick konstiga ”varningar” om ”konstig aktivitet” under den senaste veckan.

Under fredagen upptäcktes slutligen att länkar till Nordiska motståndsrörelsens partihemsida har satts upp i ett filter som gör att inlägg som innehåller länkar till hemsidan automatiskt stoppas från att postas. Tar man bort länken från inlägget man försöker skriva så går det omedelbart att posta det utan några som helst problem.

Att öppet censurera länkar till ett partis hemsida borde förmodligen vara den mest uppenbara formen av valpåverkan man kan tänka sig. Men denna form av ”utländsk påverkansoperation” kommer Bonnier-pressen förmodligen inte att beklaga sig över…

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
8 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Harald BafastHenke HimmlärKlausKarl AStephen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Anledningen till att man ska flytta till vk. Simon Libdberg bör flytta till vk för att slippa censur.

Karl-Путин A
Medlem

Visst kan Simon Lindberg flytta till VK och alla demonstrationer kan förläggas till nerlagda gruvor i djupaste Norrland, så är vi bortglömda inom ett halvår, men vi får ju naturligtvis vara ifred. Men det är inte riktigt det som är tanken med NMR.

Henke Himmlär
Medlem

Jag förstår din poäng, men samtidigt inte. Twitter och FB och Aftonbladet.se är fiendens kanaler. Visst kan vi utnyttja dem så länge vi har möjlighet och anser det vara nödvändigt, men blir vi stoppade så är det inte konstigare än att man inte är välkommen på fiendens interna möten. Offentliga demonstrationer däremot sker på allmän plats och där råder vissa lagar som fienden måste förhålla sig till (åtminstone officiellt).

Glöm det här om att några aktörer alls ska vara neutrala. Visst, officiellt ska SVT vara det, men övrig fiendemedia har ingen plikt att vara neutral. De är ju våra uttalade fiender.

Karl-Путин A
Medlem

Jag har aldrig hävdat att några aktörer är neutrala; inte judetuben, VK, fb eller Almedalen eller ens Nordfront för den delen, men nu svarade jag på en kommentar som handlade om VK.

Vi ska naturligtvis hålla oss framme på alla tillgängliga arenor, inte minst fiendens, som i Almedalen.

Henke Himmlär
Medlem

Ja. Även om jag kanske räknar Almedalen som allmän plats snarare än fiendens plats.

När jag svarar på dina kommentarer så är det inte i 100% av fallen som mitt svar till 100% har med innehållet i din kommentar att göra, vilket du säkert konstaterat. Jag tycker bara det är roligt och nödvändigt att diskutera olika saker.

Karl-Путин A
Medlem

Rent tekniskt är Almedalen allmän plats, men årets upplaga visade att så inte är fallet.

Stephen
Medlem

5k følgere?! Hadde ikke @nordfront 13.9k følgere for et par dager siden?

Den-Kristne
Medlem

Fågeln är gullig! 😍

Tors Spjut
Medlem

Fågeln är gay :D

Den-Kristne
Medlem

Hur?

Den-Kristne
Medlem

Jag är INTE gay.

Klaus
Medlem

Detsamma med email till privatpersoner som innehåller länkar som inte skall spridas t.ex. om Sydafrika eller ”holocaust”.