Twitter stämplar RT och Sputnik som statsanknuten media – men inte BBC eller NPR

UTRIKES. Twitter har nu börjat stämpla RT och Sputnik som statsanknuten media. Statsanknuten media i västvärlden verkar dock inte beröras av den nya etiketten.

Nu har Twitter infört ett nytt etikettsystem som kommer tillämpas på bland annat regeringsföreträdare och statsanknuten media.

Redan har RT och Sputnik stämplats som statsanknuten media, något Twitter dock inte verkar tillämpa på statsfinansierad media i västvärlden, såsom BBC, amerikanska NPR och SVT.

Detta beror enligt Twitter på att de statsanknutna medierna i väst är ”redaktionellt oberoende” från staten, vilket alltså inte gäller deras ryska motsvarigheter. De ryska medierna används istället för att förmedla vinklad rapportering, något de västerländska motsvarigheterna tydligen inte gör.

Enligt information som publicerats av Twitter kommer de konton som stämplats som ”statsanknuten media” i framtiden få sämre exponering på plattformen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments