Twitter skapar ”Trump-regel” och inför varningsetikett för politiker

YTTRANDEFRIHET. Twitter ändrar sina regler och inför en funktion som varnar när politiker och andra makthavare bryter mot plattformens regler. Den nya regeln har fått smeknamnet ”Trump rule”.

Twitters nya ”Trump-regel” gäller makthavare med ett verifierat konto och som har över 100 000 följare. Regeln innebär att publicerade inlägg som till exempel innehåller kränkande innehåll kommer märkas ut med en varningstext.

En sådan varningstext kommer att ha följande lydelse:

Twitters regler när det gäller kränkande beteende gäller den här tweeten. Men Twitter har bedömt att det kan vara i allmänhetens intresse att den här tweeten också i fortsättningen ska kunna läsas.

Om inlägget däremot anses så grovt att det över huvud taget inte platsar på Twitter kommer ägaren av kontot uppmanas att ta bort det.

Det är ingen hemlighet att det är med anledning av den kritik som upprepade gånger riktats mot USA:s president Donald Trump på grund av dennes flitiga och omdebatterade twittrande som de nya reglerna har skapats.

President Trump kritiserade nyligen Twitter som han menar ska ha försvårat möjligheten att följa hans @realDonaldTrump-konto – ett konto som har 61,4 miljoner följare.

Medier världen runt frågar sig nu hur Trump kommer att reagera på den nya regeln. När han gör det lär det bli via en tweet.

Källa:
Twitter börjar varna för makthavare som kränker plattformens regler

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

(((Trumpen))) får ha kvar sina twitterinlägg med en varning, men äkta pro-vita och sådana som för en sann opposition mot det pågående (((folkmordet))) tas bort och blockeras på studs. Hur kan Trumps retarderade twitterinlägg vara ”allmänhetens intresse” som de påstår? Borde inte det gälla för alla i sådana fall? Eller är Trump en marionett som tillåts få fortsätta leka i sandlådan? Inte för att jag är för censur, tvärtom. När kommer Trump stämma facebook och google, då? Är lite cynisk / tveksam bara. Får känslan att Twitter, Google, Facebook osv håller på som de gör för att få Trump att… Läs mer »