Twitter stänger ned rysk ambassads konto efter kritik mot ”Vita hjälmarna”

CENSUREN. Utan någon förklaring har den ryska ambassaden i Syrien fått sitt officiella twitterkonto nedstängt, efter att ha publicerat en kritisk film om ”Vita hjälmarna” med citat från den ryska försvarsmakten.

Den ryska ambassaden i Syrien har utan någon förklaring fått sitt officiella twitterkonto nedstängt efter att de publicerat en kritisk film om ”Vita hjälmarna” med citat från den ryska försvarsmakten.

Det här kontot har stängts av. Läs mer om varför Twitter stänger av konton eller återgå till din tidslinje” är budskapet som nu möter den som försöker gå in på ambassadens twitterkonto @RusEmbSyria. Den sociala plattformen har sin vana trogen inte kommenterat nedstängningen.

Utrikesministeriet i Moskva har på sitt officiella twitterkonto meddelat att de ser avstängningen som ren censur och ett uppenbart brott mot yttrandefriheten och kommenterar ”Vita hjälmarna” så här:

De vita hjälmarna” är en pseudo-humanitär organisation som skapats av västerländska underrättelsetjänster i Syrien: medverkar till terrorism, iscensätter kemiska attacker, dödar civila, inklusive barn, organhandel.

Skärmbild från Ryska Utrikesministeriets officiella twitterkonto.

Den Ryska Ambassaden i Sydafrika kallar i en tweet Twitter för åsiktspolis.

Skärmbild av tweet från Ryska Ambassaden i Sydafrika.

”Vita hjälmarna” gör anspråk på att vara en syrisk civilförsvarsgrupp som grundats av brittisk underrättelsetjänst, men de ska enligt RT verka enbart i områden som kontrolleras av militanta grupper som strider mot regeringen i Damaskus och de har anklagats för att ha kontakt med terroristorganisationer, däribland Al-Qaida.

De har även anklagats för att ha iscensatt så kallade false-flag-attacker, det vill säga falska operationer som genomförs för att det ska se ut som en viss part är ansvarig, istället för de som verkligen planerat och genomfört attacken.

Källor:
Twitter suspends Russian embassy in Syria after it criticized White Helmets
Rysk ambassad stängs av från Twitter – skrev kritiskt om ”Vita hjälmarna”
Ryska Ambassadens i Sydafrika twitterkonto

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Detta är s.k (((White Helmets))) Rent allmänt IDF evakuerar (((White Helmets))) när de var på väg att riskera att bli dödade: IDF släpper video utav deras egna räddningsaktion Ännu en scen som inte riktigt går ihop med vad (((WH))) står för. En annan där någon (((White Helmet))) reporter kysser någon terrorist efter att de hade sprängt ned en SU-25. Finns oerhört många filmer som visar att (((WH))) är en sionistisk organisation som jobbar med att få dem att låta som om de är s.k ”hjältar” men nästan allt är fejk från deras räddningar. Samtidigt som de arbetar sida vid sida… Läs mer »

Ethny
Medlem

Väntar moderering. :/

Ethny
Medlem

White Helmet Al Qaeda Crisis Actors Win An Academy Award

Äntligen hittat en av de viktigaste filmerna om (((White helmets))). I mitten av filmen ungefär finns det det en avrättning som däremot är helt och hållet maskerat / pixlat så man ser ingenting alls. Inget grafiskt i sig, men de som inte tål sådant kanske inte bör kolla i sådana fall. Däremot ger han väldigt mycket bra och viktig information gällande (((White Helmets))) så det är värt mödan.

Ethny
Medlem

Suck, den var lite omgjord, inte som originalet där de tar upp judiska grupper, CIA-personal etc samt vilka länder och mycket annat som var mer djupgående om vilka som faktiskt ger dem pengar.

Bo
Medlem

Sanningar eller nära sanningar jagas i vanlig ordning med blåslampa av de utvalda.

Ethny
Medlem

https://www.liveleak.com/view?t=s5ZCw_1547983406 Rent allmänt om dem. Finns oerhört många filmer som visar att (((WH))) är en sionistisk organisation som jobbar med att få dem att verka vara s.k ”hjältar” men nästan allt är fejk från deras s.k räddningar. Samtidigt som de arbetar sida vid sida med terroristerna. PS: Vad jag minns är det inget direkt våld där folk blir dödade, men däremot syns (eventuellt) ”döda” människor, men inte mycket blod. De använder dock smink och allt möjligt för att få det att se äkta ut, extremt mycket är fejk. De t.o.m dödar barn och dylikt själva för att kunna filma ”räddningsaktioner”,… Läs mer »

Ethny
Medlem

Vet inte om andra kan se om man kommenterar en kommentar som väntar moderering så länkar ett värdigt videoklipp att se, dock är det inte originalet för den tar upp mer om judiska grupper, CIA:s inblandning och mycket annat.

White Helmet Al Qaeda Crisis Actors Win An Academy Award

En liten varning bara för folk som som kanske inte tål dylika klipp. Finns en scen i mitten ungefär där en person blir avrättad men allting är maskerat / pixlat så man ser absolut ingenting, förutom att man hör två pistolskott och något som liknar en kropp (bortpixlat) falla till marken.