Två skjutningar på 30 timmar i Västerås

INRIKES. Västerås har under loppet av 30 timmar drabbats av två skjutningar, en under söndagskvällen och en under natten till tisdagen.

I Västerås har två skjutningar inträffat under loppet av ungefär 30 timmar. Larmet om den första skjutningen kom in vid 20-tiden på söndagskvällen, då två maskerade män ska ha skjutit en man i stadsdelen Jakobsberg.

Den man som blev skjuten fördes till sjukhus med lindriga skador enligt Västerås Tidning (VLT). Ett vittne har berättat för tidningen om skadeläget:

— Jag såg ingenting först och såg sedan ett par som stod och filmade, men senare såg jag att han [offret] satt ned en bit bort och fick hjälp med förband av några andra personer. Han hade ett stort sår på ena skuldran.

Den andra skjutningen kom till polisens kännedom under natten till tisdagen strax före klockan 1. Den person som skadades vid detta tillfälle rapporteras vara förd till sjukhus med en skottskada i benet.

Polisen har varit på jakt efter gärningsmännen vid den tidigare skjutningen, i Jakobsberg, med bland annat en helikopter. Huruvida detta har resulterat i något gripande är okänt.

Brottsplatsen för den andra skjutningen blev avspärrad under tisdagsnatten. Polisen har genomfört en teknisk undersökning, förhört vittnen och sökt av området med hund. Sökandet verkar dock inte ha lett till något gripande.

Källor:
En man skjuten i centrala Västerås
Stor polisinsats efter skjutning i Västerås
Man skjuten i Västerås

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Slipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Välkommen till det nya ”Sverige” där skjutningar, våldtäkter, rån, misshandel och mord är vardagsmat!
99% i det här landet vill ha invandring i någon form, alltifrån okontrollerad från extremvänstern till kontrollerad från extremhögern så väldigt få ska gnälla över situationen!
Den dagen nordborna vaknar och inser att den tredje vägen är den enda och hugger huvudet av Hydran så kommer vi att kunna stänga av bidragskranen och slänga ut patrasket samt hänga förrädarna som har ställt till det!
Frågan är om den konflikträdde svensken någonsin kommer att våga ta det steget?