Två rasfrämlingar mördade i Trondheim – asylsökare misstänks för morden

MÅNGKULTUR. Fyra utländska tonåringar var inblandade i en våldsam händelse i Norge i måndags. Två avled, en skadades och den misstänkte gärningsmannen blev skjuten av polisen. Alla fyra är ensamma asylsökare från Afghanistan.

Det var under måndagskvällen som polisen fick in ett larm om en våldsam händelse på en adress i Trondheim. Inne i en lägenhet hittade de två skadade personer, där en av förklarades död på plats. Den andra dödsförklarades på sjukhus. En misstänkt gärningsman blev skjuten i benet av polisen på centralstationen i Trondheim.

— Tillståndet för de misstänkte gärningsmannen är allvarligt men stabilt, säger utredningsledaren Anders Sunde Eidem.

Enligt polisen är det fyra utländska tonåringar inblandade. Utöver de döda och den skadade gärningsmannen är en fjärde tonåring skadad.

Det är fyra män inblandade, alla i slutet av tonåren. De befann sig tillsammans i lägenheten. Vi har inte någon säker identifikation men alla är av utländsk bakgrund, säger polisadvokaten Eli Reberg Nessimo.

Polisen har meddelat att det inte användes skjutvapen i samband med händelsen, utan ett verktyg. Motivet och bakgrunden till händelsen är ännu oklart men polisen menar att de har kontroll över situationen.

Källor:
To tenåringer drept i Trondheim
To asylsøkere drept i Trondheim – mistenkt asylsøker skutt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments