Två misstänkta terrorister arresterade i Spanien

SPANIEN. Under tisdagen arresterades två misstänkta terrorister i en gryningsräd i staden Barcelona. De två misstänkta är algerier.

Reuters rapporterar om att personerna har tillhört en terrorcell som den spanska polisen har haft spaning på sedan 2017. Arresteringarna utfördes efter det att polisen ansåg att personerna hade potentialen att begå terrorbrott i staden genom att använda sig av egentillverkade bomber.

Spanska myndigheter har prioriterat deras övervakning av jihadistiska grupper sedan terrorbrott utfördes år 2017 där totalt 16 människor dog. Under 2020 har totalt 16 misstänkta personer arresterats för terrorverksamhet i Spanien.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
19 dagar sedan

Terroristerna är självklart inga europeiska nationalsocialister men islamister. De fick ännu inte vapen från Israel och CIA som IS hittills.