Två kvinnor sköts av man som livesände på Instagram – tystnad i svensk media

USA. En svart man sköt i slutet av januari två vita unga kvinnor och livesände sig själv med deras döda kroppar på Instagram. I svensk media har händelsen förbigåtts med tystnad och inga upplopp eller demonstrationer mot svartas våld mot vita har förekommit.

Raymond Weber. Foto: Twitter.

Det blev inga upplopp, skjutna poliser eller brinnande byggnader efter att två unga kvinnor mördades av en man som sedan livesände sig själv med de döda kropparna på Instagram.

Det var den 29-årige svarte mannen Raymond Weber som den 30 januari sköt två vita kvinnor, 15 och 26 år gamla. Den 26-åriga kvinnan var Webers fästmö och hon efterlämnar en fyraårig son.

Mannen kunde gripas av polisen i Vacaville i Kalifornien efter att en inringare uppmärksammat polisen på att mannen livesände sig själv beväpnad och att två livlösa, nakna kvinnor låg på golvet.

Vid tillslaget barrikaderade sig Weber och det tog polisen åtta timmar att gripa mannen. De båda kvinnorna visade sig vara avlidna.

Weber ska ha sänt en 36 minuter lång film live på Instagram där han sågs med en pistol medan han ”stökade omkring” med två döda kroppar.

— Det var ganska grafiskt, sa en granne som såg filmen och tillade:

— Han mixtrade med två döda kroppar medan han upprepade ”De satte dit mig”. Filmen var grafisk och motbjudande. Jag blev illamående.

Weber är bror till rapparen Uzzy Marcus.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments