Två invandrare döms för våldtäkt på 27-årig kvinna i Borlänge

BORLÄNGE. Den 9 december förra året utsattes en 27-årig kvinna på Tjärna Ängar för ett övergrepp av två män med utländsk härkomst, 34 och 27 år gamla.

Kvällen började med att kvinnan befann sig på middag hos en väninna i Borlänge. När kvällen började lida mot sitt slut kontaktade kvinnan 34-åringen, som är en ytligt bekant, om skjuts hem. Med viss övertalning gick kvinnan med på att åka hem till mannen istället. Efter några groggar kände sig kvinnan trött och ville hem från lägenheten, men hon hade svårt att hitta en chaufför som kunde köra henne därifrån. Kvinnan valde därför att lägga sig inne i sovrummet för att vila upp sig.

Mannen ska då vi upprepade tillfällen hållit fast kvinnan inne i sovrummet samtidigt som den andre mannen våldtog henne. Kvinnan ska ha gråtit och skrikit att männen skulle sluta men kunde tyvärr inte ta sig därifrån. Våldtäkten pågick sedan tills kvinnan blev utslagen och somnade. Under kvällen befann sig två andra män i lägenheten som också fick erbjudandet att förgripa sig på kvinnan, men ingen av dem deltog i eller försökte avbryta övergreppet.

De båda männen döms till fyra års fängelse för grov våldtäkt. Åklagaren har även yrkat på att 27-åringen ska bli utvisad, men detta yrkande ogillas av tingsrätten. 34-åringen dömdes även för urkundsförfalskning, falsk tillvitelse och narkotikabrott.

Källa:
Två döms för planerad våldtäkt på berusad

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om