Två fall av mord på fängelsepedofiler uppmärksammas av media

UTRIKES. Under den senaste tiden har två fall av mord på pedofiler i fängelser i USA respektive Storbritannien uppmärksammats.

Under den senaste tiden har två fall av mord på pedofiler i fängelser uppmärksammats av media.

Ett av fallen gäller Richard Huckle, en brittisk pedofil, som begått övergrepp mot minst 191 barn, från 6 månader till 12 år gamla. För att belöna sig själv för övergreppen tilldelade han sig själv ”pedopoäng”, samtidigt som han sålde bilderna till andra pedofiler.

Förutom detta höll han även på att skriva en pedofilmanual där han gav råd om hur man kan begå övergrepp utan att åka fast. Åkte fast gjorde dock pedofilen då han var på väg hem från Malaysia.

Straffet blev hela 22 livstidsdomar. Riktigt så blev det inte för Huckle, som den 13 oktober förra året ströps till döds på fängelset HMP Full Sutton. Strypningen genomfördes med en gitarrsträng, samtidigt som gärningsmannen körde ner kondomer och bläckpennor i halsen på pedofilen.

Även pedofilen David Bobb har blivit mördad, denna gång i Kaliforniens fängelsesystem. Bobb fängslades för att ha begått ett sexuellt övergrepp mot en minderårig pojke, något som inte accepterades av en av hans medfångar.

Under förra helgen slogs pedofilen ihjäl med en käpp av Jonathan Watson på California Substance Abuse Treatment Facility i Corcoran, så våldsamt att hans hjärna mosades. Watson angrep även ytterligare en man som skadades allvarligt.

Huruvida Bobbs övergrepp var motivet eller inte är oklart, men pedofiler löper dubbelt så hög risk att mördas i Kaliforniens fängelsesystem jämfört med andra fångar.

Källor:
Britain’s Worst Paedophile Has Been Strangled To Death With A Guitar String
A Convicted Murderer Killed A Paedophile In Jail By Bashing His Head In With A Cane

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments