Två döda efter skjutning på mångkulturell skola i USA

USA. En person började idag skjuta på ett högstadium i Nevada, USA. Två personer är döda och två stycken är allvarligt skadade.

Sparks middle school

Två personer dödades idag på en mångkulturell skola i staden Sparks, Nevada. De två döda är en lärare och gärningsmannen själv. Ytterligare två elever vårdas på sjukhus för allvarliga skador. En av de skjutna är en tolvårig pojke.

Det var klockan 07:15 måndag morgon som en elev öppnade eld på skolan. Läraren Michael Landsberry ska ha försökt skydda eleverna men blev då skjuten till döds. Enligt polisen hade fler elever omkommit om det inte hade varit för Landsberry. ”Min bedömning är att han är en hjälte”, sade Reno-polisen Tom Robinson. Efter att ha skjutit två andra elever vände gärningsmannen pistolen mot sig själv.

Förutom jobbet som lärare var Michael Landsberry också med i hemvärnet.

Förutom jobbet som lärare var Michael Landsberry också med i hemvärnet.

Ögonvittnet Kyle Nucum, 13, berättar: ”Vi hörde en smäll, en högljudd smäll, och alla skrek och läraren kom för att undersöka vad som hänt”, och fortsätter: ”Jag trodde det var en smällare först, men eleven pekade en pistol på läraren efter att läraren sagt till honom att lägga ner den, då avfyrade eleven ett skott på läraren och läraren föll och alla sprang iväg. När vi sprang hörde vi fyra eller fem skott.”

Michelle Hernandez, en annan elev, hörde gärningsmannen säga ”Varför retas ni med mig, varför skrattar ni åt mig?”, strax innan han öppnade eld.

Skolan som består av över 700 elever har regler om skoluniform för att undvika gängfärger. Färgerna rött och blått är strikt förbjudna. 66 procent av eleverna på skolan är av latinamerikanskt ursprung och endast 26 procent är vita.

Källa:
Sparks Middle School shooting: 2 dead are teacher and shooter, police say

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments