Två av de tre skjutna i Örebro är döda

MÅNGKULTUREN. Två av de tre personer som skottskadades i stadsdelen Vivalla i Örebro på tidsdagen är nu döda. En person anhölls tidigt på onsdagsmorgonen, bekräftar polisen för TT.

— En person är anhållen misstänkt för mord. Personen anhölls under tidiga morgontimmarna, säger Christina Hallin, som är presstalesman vid polisen region Bergslagen.

Två av de skjutna är i 20-årsåldern och var lätta att identifiera eftersom de tidigare var kända av polisen. Den tredje personen är ännu så länge oidentifierad, säger Hallin.

— Jag vill inte kommentera vilka av de här tre som är avlidna, säger Hallin.

Brottsrubriceringen mot den anhållne har nu ändrats till mord i två fall och mordförsök i ett fall.

Larmet kom vid 22-tiden på tisdagskvällen. Det var flera personer som hört och sett hur flera personer varit inblandade i en skottlossning i Vivalla centrum. En teknisk undersökning i det avspärrade området har också genomförts.

Den skadade som fortfarande lever och ligger på sjukhus bevakas av polisen. Detta är för att skydda personalen från att kriminella invandrare ska ta sig in och fortsätta det eventuella gängkriget inne på sjukhuset.

— Sjukhuset ville känna sig lite trygga. Det var ganska ”hårt tryck” där, säger polis Jens auf der Hede till TV4.

— I och med att det har varit skottlossning vill vi säkerhetsställa att sjukhuspersonalen får arbeta i lugn och ro utan något störande moment i sjukhusområdet, det i rent förebyggande syfte, säger Christina Hallin.

Källa:
Två döda efter skjutning – en anhållen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Det är bara att hålla tummarna även för den tredje.

Så här många lyckas polisen inte befria oss från på ett helt år genom att följa Schengen, Dublin, utlänningslagen, FNs flyktingkonvention, EU-lagen, brottsbalken och alla andra upptänkliga juridiska och folkrättsliga konventioner som finns.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
2 år sedan

Mitt mail till journalist(?) i denna rubrik: Polisen: ”Boende måste ta väldigt mycket större ansvar för sin situation” https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-boende-maste-ta-valdigt-mycket-storre-ansvar-for-sin-situation Visst! ge oss vapen då! De flesta vuxna svenska män är faktiskt utbildade soldater,innan regeringen lade ner värnpliktsförsvaret. Så här i efterhand kan man ju fundera på varför. Nu vet vi svaret! Men de styrande i sverige har avväpnat oss, materiellt och psykiskt. Hur ska vi ta vårt ansvar för en situation de har ställt till med med händerna bakbundnaoch munnarna tystade? Om vi ens andas om situationen är vi rasister och nazister,blir av med friheten, den ekonomiska och fysiska, jobbet… Läs mer »