Två 90-åringar rånade i Malmö på en och en halv timme

INRIKES. I det mångkulturella Malmö utsattes två män i 90-årsåldern på fredagen för våldsamma rån inom loppet av en och en halv timme. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan brotten.

Två våldsamma åldringsrån inträffade i mångkulturella Malmö på fredagseftermiddagen. Genrebild: Pxhere (Public Domain).

På fredagen utsattes två män i 90-årsåldern inom loppet av en och en halv timme för våldsamma rån i det invandrartäta Malmö skriver SVT Nyheter.

Polisen misstänker att de båda rånen utförts av samma person:

— Vi ser likheter mellan brotten, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Vid 15-tiden rånades en åldring i trapphuset till sin hemadress nära Slussplan i centrala Malmö. Gärningsmannen, som tidigare försökt kontakta den äldre mannen men blivit avvisad, hade följt efter den gamle mannen hem och tillskansade sig där med våld den gamles plånbok.

En timme senare var det dags igen då en annan åldring rånades, även han i trapphuset till sin hemadress, vid Värnhem som ligger nära Slussplan. Mannen hade varit och hämtat kontanter från en närliggande bankomat när han blev rånad.

— Han hade nyligen tagit ut kontanter i en automat och när han sen kommer står gärningsmannen där och erbjuder sig att öppna dörren till trapphuset. Sen sker själva rånet inne i trapphuset, säger Lundqvist.

Polisen befarar att det kan hända igen och vill varna andra.

— Vi vill inte att detta ska upprepas och går därför ut med tillvägagångssätten så att man ska vara uppmärksam på sin omgivning, säger Lundqvist.

Ingen har gripits för rånen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

I en del länder har polisen ”lockbeten” med nya cyklar, ”prostituerade” utklädda poliser m. m. och får många i fällan. Här får kriminella lek, kaffe och dalt. Med den vanliga ”ingen gripen” monologen. Klä ut er som åldringar, ställ bilar som lockbeten, osv. GÖR NÅGOT annat än att dalta med rasfrämlingar och ränna runt med avspärrningsband. Ställer mig gärna till förfogande (ex. med darrigt uttagande) om NMR börjar med medborgargarden – det skulle behövas. Boxning och träning är bra om den också kommer till användning som skydd för nordiska medborgare.