TV4:s ”modeexpert” släppt från häktet – misstankar om brott kvarstår

BROTT. Under måndagen släpptes stylisten och TV-kändisen Niklas Berglind från häktet, eftersom misstankarna mot honom försvagats. ”Han är inte längre misstänkt för fullbordat våldtäkt”, säger åklagaren.

Niklas Berglind pratar mode under Almedalsveckan i TV4:s nyhetsmorgon.

Nordfront var först med att avslöja att den ”TV4-profil” som häktats misstänkt för våldtäkt var stylisten och ”modeexperten” Niklas Berglind, som även arbetat för bögtidningen QX och Metro.

Berglind häktades under fredagen förra veckan mot sitt nekande. Hans advokat kom också att överklaga häktningsbeslutet till hovrätten, som dock inte hann ta ställning i frågan eftersom kammaråklagare Christina Voigt under måndagen försatte Berglind på fri fot.

Anledningen är att misstankarna försvagats och att han ”inte längre misstänkt för fullbordad våldtäkt”, enligt Voigt.

— Jag har fått information av polis och åklagare nu på förmiddagen att han inte längre är misstänkt för våldtäkt och att han därför ska försättas på fri fot, kommenterade Berglinds advokat Björn Sandin beskedet till Expressen.

Hur rubriceringen mot Berglind lyder i dagsläget är ännu oklart.

Källa:
TV4-profilen släppt ur häktet: ”Han är lättad”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

De vågar väl inte sätta dit honom för vem vill vara en RASIST? Han skyddas säkert av Bonniers och Telia också numera. Insynen i det bolaget är mycket liten numera. Det luktar taktik.