TV4 spred falska nyheter till stöd för attackerna mot Syrien

FAKE NEWS. Den judiska tv-kanalen TV4 ”översatte fel” i ett reportage från det bombade Syrien. Inslaget kan i den falska översättningen ge intryck av att syrierna stödjer Israels kamp för ett ”fritt” Syrien. TV4 förnekar uppsåt men det är av förklarliga skäl många som inte tror dem.

En språkkunnig kvinna på Facebook kritiserar öppet den judiska TV-kanalen TV4 för att sprida falska nyheter och ljuga för sina tittare. I ett klipp där en kvinna som påstås vara flykting från Douma har TV4 ”översatt” kvinnans kritik mot USA efter lördagens koordinerade bombattack utförd av USA, Storbritannien och Frankrike.

— USA måste härifrån, för de har stulit vårt land och vår mark, säger kvinnan från Douma enligt den språkkunniga Facebookanvändaren.

Detta har TV4 ”översatt” genom att byta ut ”USA” mot Israels fiender ”Ryssland, Iran och regimen”, vilket dessutom innebär att TV4 genom att kalla Bashar al-Assads regering för regim, inte erkänner dess legitimitet. Detta utan att kvinnan uttalar sig huruvida hon anser sin regering ha legitimitet eller ej.

”Varför lurar ni era tittare genom att översätta fel? Kvinnan sa USA, ni skrev Ryssland, Iran och regimen!!”, utropar Facebookanvändaren i en öppen kommentar till TV4. ”Det är inte första gången som ni översätter fel,” fortsätter hon i en implicit anklagelse om att TV4 många gånger sprider falska nyheter.

TV4 har skrivit flera svar till Facebookanvändaren.

”Under gårdagens morgonsändning sände vi ett inslag från Syrien där fel text oturligt nog lades på det rörliga materialet. Det händer att vi gör fel ibland men det korrigerades så snart det uppdagades igår ”, svarar TV4 utan att tala om vem det var som ”uppdagade felet”.

TV4 skriver också att det ibland händer att de gör fel, men de verkar tycka att det inte är önskvärt att klaga på felaktigheter offentligt; det är istället ”mer effektivt” att vända sig direkt till nyhetsredaktionen.

Facebookanvändarens post har i skrivande stund över 1 000 delningar och drygt 700 kommentarer. Många av dem går till hånande attack mot den judiska tv-kanalens policy att sprida falska nyheter.

Källa:
Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Karl A says:

  Typisk ”kvalitetsjournalistik”. Eller så kan man man göra som direkt efter 9/11 där man visade upp en palestinsk familj som förberedde ett bröllop och påstod att de hyllade bin Laden och jublade över alla judar som dog i attacken.

 • Inte förvånad. Förväntar mig inget annat av (((media))). De kan inte låta bli … de j*vlarna.

 • Senaste says:

  ”Oturligt nog” blev det fel text. Det verkar ju som att de tycker att de kan göra i stort sett vad som helst, de förväntar sig att allt ska flyta på som smort oavsett hur stora och uppenbara lögnerna är. Högmod går före fall, brukar det heta. Ett tecken på att en brottsling snart åker fast är när den börjar bli slapp och oförsiktig.

 • Grottbjörnen says:

  måste sluta läsa sånahär artiklar, annars kommer jag få vredesrelaterad, dödlig stroke innan valet så jag missar att rösta

 • Gunnar says:

  När man tror man sett och hört allt och inte kan förvånas av chutzpahn mer dyker det alltid upp något nytt. Detta är så jävla lågt att man förstår varför de behöver Yom Kippur där de kan be om ursäkt på förhand för alla lögner de kommer dra det kommande året.


 • Lämna ett svar