Tv4-profil i blåsväder – vill ”åldersbestämma skäggbarn”

SVERIGE. TV4-profilen och relationscoachen, Lennart Matikainen, har hamnat i blåsväder efter att han på sin Facebook-sida skrivit att man bör åldersbestämma skäggbarn. Matikainen står på sig när etablerad media konfronterar honom för hans kommentarer.

Det är i Facebook-gruppen ”Människan som fokus”, som Lennart Matikainen administrerar, som han bland annat ska ha skrivit att man bör åldersbestämma alla skäggbarn som kommer till Sverige. ”Tänk den dagen man ålderstestar alla skäggbarn så blir det ca 80 % färre att hitta boenden till”, skriver han.

När en annan medlem i gruppen kommenterar arabers dåliga kvinnosyn svarar Matikainen: ”Ja, jag hade precis samma tanke när galenskapen tror att djupt inpräglade beteenden försvinner genom lite information.

När etablerad media kontaktar Lennart Matikainen står han fast vid sina uttalanden.

— Jag kan vara ganska tuff och ställa mig på barrikaderna. Jag vill ibland provocera. I bland måste man sparka till för att göra sig hörd, säger han.

På frågan om han inte tycker att det är kränkande att han använder sig av ordet ”skäggbarn” svarar Matikainen att han inte tycker att det är det och att det är ett allmänt uttryck som används av polisen och även på Migrationsverket.

— Uttrycket är allmänt använt av de som jobbar inom polisen och på migrationsverket. Det är ett ironiskt uttryck, säger han.

Dagens Nyheters egna vänsterjournalist, Sverker Lenas, har tagit kontakt med TV4:s Lotta Andersson för att få henne att ta avstånd från Lennart Matikainen. Hon svarar dock att hon inte kan ”säga åt Lennart vad han ska tycka”.

Källa:
TV4-profilen: ”Ålderstesta alla skäggbarn”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments