Unga pojkar i kampsportsuppvisning – media går i taket

Häromdagen sände TV4-nyheterna ett inslag som behandlade kampsporten MMA, Mixed Martial Arts. Sporten har på senare tid blivit mycket populär med flera stora tävlingar om året. Många klubbar välkomnar nu också barn att träna, något som TV4 är mycket upprörda över. TV4 hänvisar till skador och att barnen utvecklar större benägenhet till kriminalitet om de får lära sig att slåss. Många studier visar dock på motsatsen. Om barn och ungdomar får lov att ”lätta på trycket” under kontrollerade former löper de mindre risk att spåra ur senare i livet.

Även Aftonbladet skriver en väldigt vinklad artikel om sporten. Förra året anordnades en uppvisningsmatch i engelska Preston som väckt viss uppmärksamhet i Storbritannien. Aftonbladet skriver bland annat: ”Två små pojkar, bara åtta år gamla, ställdes mot varandra i en så kallade ”cage fight”, alltså instängda i en bur.”

Arrangören försvarar matchen.
– Barnen slogs inte i buren, de brottades bara. Det var inga slag eller sparkar, säger klubbchefen Michelle Anderson.
– Arrangemanget var helt lagligt. Det var bara en match för barn, som en demonstration. De andra matcherna var för vuxna. Det är bara folk som inte kan något om sporten som vill klaga.

En av pojkarnas far säger att han inte förstår kritiken mot matchen.
– Han älskar sporten. Det är inte ett dugg farligt, utan helt kontrollerat. Han tycker om att göra det så vi låter honom, säger Nick Hartley.

Film från Preston

Aftonbladets artikel

 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om