TV4 kränkte negrer när text-TV gick i graven

MEDIA. När TV4 skulle tillkännage att deras text-TV skulle läggas ner råkade man visa en fejkad bild där ”neger kastade sten”.

tv4_blunder

TV4 kommer att lägga ner funktionen text-tv, men när nyhetsankaret skulle tillkännage planerna råkade man visa en fejkad skärmdump med nyhetsrubriker. Bland rubrikerna kunde man läsa att en ”neger kastade sten i Malmö” och att ”höga ljud kan ge hörselskador”.

TV4 bad direkt om ursäkt för det förlåtliga felet på det sociala mediet Twitter. Nyhetschefen Fredrick Malmberg förstår dock inte hur det hela kan ha inträffat då bilden har passerat granskning från två personer.

— Rent tekniskt har bilden passerat två filter, alltså två människor innan den dök upp i rutan.

Den fejkade skärmdumpen har tidigare dykt upp på Canal Digitals facebook-sida och det är från TV4:as tidigare rapportering som bilden sparats i deras arkiv.

— Nu skulle vi alltså berätta i Nyheterna om att vi slutar med text-tv och det skulle illustreras med en bild. I stället för att göra en skärmdump av en text-tv-sida i dag, så plockades en bild upp från arkivet, menar Malmberg.

Källa:
Stora tabben i TV4 – visade en fejkad bild

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om