TV4 kan inte försvara varför de anställer Kakan Hermansson

NÖJE. TV4 har svårt att försvara sig från kritik som de nu får efter att de anställt den polishatande extremfeministen Kakan Hermansson som programledare.

Idag framkom att Karin ”Kakan” Hermansson tillsammans med Alexander Bard, David Batra och LaGaylia Frazier utgör den nya juryn i TV4:s underhållningsprogram Talang.

Feministinspektionen ringde därför idag upp Anna Rastner som är övergripande programchef för hela TV4-gruppen. I samtalet ställs Bonnierkanalen mot väggen om varför de anställt en rabiat feminist som bland annat uppmanat folk att hugga av könsorganen på män samt uttrycker öppet polishat och flera andra kontroversiella åsikter på Twitter.

Rastner låtsas först vara obekant med Kakans kontroversiella utspel och menar sedan att TV4 vill ha en stor bredd av åsikter bland sina anställda och inte nödvändigtvis står bakom alla åsikter som deras anställda för fram. Feministinspektionen kontrar då med att fråga varför Lennart Matikainen fick sparken för att han uttryckte åsikten att de asylsökare som påstår sig för att vara barn borde ålderstestas och använde det folkliga uttrycket ”skäggbarn”. Detta hyckleri har Rastner sedan svårt att försvara och efter att ha yrat om att hon inte delar inringarens bedömning av vad som är ”sanning” väljer hon att lägga på.

Hör inslaget från Feministinspektionen nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om