TV4 kallar julpynt för ”högtidspynt”

UNDERKASTELSE. TV4 sällar sig nu till skaran av företag som undviker traditionella benämningar som innehåller ordet ”jul”.

TV4 hävdar att det är dags för ”högtidspynt”. Faksimil: TV4.

På lördagen ville TV4 tipsa om trenderna inom julpynt men kunde av någon anledning inte benämna julpyntet vid dess traditionella namn utan hittade på ett helt nytt ord – ”högtidspynt”.

Den nya benämningen har skapat förvirring på sociala medier där många frågar sig vad ”högtidspynt” är.

Anledningen kan vara en liknande som varuhuset Rusta gav, när de kritiserades för att ha tagit bort korsen från sina dekorationskyrkor, nämligen att de ville ”anpassa sig” för att tillfredställa fler kunder ”oberoende av religion”.

Rusta valde dock att backa efter att deras tilltag medfört många arga reaktioner och hävdade då att de inte aktivt tagit bort korset utan att någon ”missuppfattat internt och därmed kommunicerat ett felaktigt budskap”.

Källa:
Förvirring när julpynt blev ’högtidspynt’ i TV4

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Hos mig blir det i varje fall julpynt och en saftig julskinka, förmodligen blir det väl en liten snaps också.

 • Caesar-Aurelius says:

  Butiker som Rusta etc. skulle sluta omedelbart med dylika dumheter om de såg att de drabbades ekonomiskt pga bojkott eller skadegörelse.

  Så vad väntar vi på?

  • Nej INTE skadegörelse som de Mångkulturella roar sig med i sina länder innan de flyr hit. Men JUL; JUL skall det bli med JUL tomtar, JUL gran och JUL pynt. Älskar att sätta upp JUL gardin lägga JUL dukar m. m.

   • Rokviken says:

    Har genom åren samlat på mig fina tyska tomtar. Även en liten orkester bestående av valthorn, trumpeter, trumslagare och en dragspelare. De pryder sin plats varje år. Och vi gläds!

 • Är glad över att jag inte är ensam om tomtesamling inom NMR – själv hade vi varje år köpt en liten tomtefigur. När min käre make levde köpte han under homoreklamen som protest kvinnliga tomtar eller kärnfamilj par. I år blev det för min del en tomteflicka med ljusa flätor ridande på en Dalahäst som minne av min flytt hit.


 • Lämna ett svar