TV4 hycklar: ”Kina beter sig hemskt på riktigt”

MEDIA. Svenska staten beter sig som Kina, men bara Kina klandras för det. Talande videoklipp börjar bli viralt.

Kanalen Politikfakta på Facebook har laddat upp ett videoklipp som visar med vilken inkonsekvens medier i Sverige hanterar politiska frågor.

I en nyhetskommentar på TV4 säger Jesper Börjesson:

— Det är faktiskt hemskt på riktigt att Kina fängslar människor för deras åsikter, utbrister TV-kommentatorn upprört. Videoskaparen slänger sedan i videon in tidningsklipp som rapporterar om människor som har fängslats för sina åsikter.

En jurist kan invända att de fängslade människorna i Sverige inte har fängslats för sina åsikter, utan för hatbrott. Men hatbrottslagarna appliceras som bekant på människor som yttrar ”fel” åsikter. Situationen är liknande i Kina: Även där får man tänka vad man vill, så länge man inte yttrar det.

Till Börjessons försvar kan sägas att förtrycket mot oliktänkande i Sverige har ökat mycket snabbt under de senaste åren. Förr fängslades inte svenskar för sina åsikter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • När man diskuterar politiska ”brottslingar” i främmande länder så kallas de ”dissidenter”. Men här i (((vårt eget))) land kallas samma kategori ”extremister”.

  • Karl-Путин A says:

   *högerextremister, hatare och nazister.

   Typisk kommunistisk vulgärpropaganda. I de egna kommunistiska dystopier de skapar är allting rena paradiset, medan allting utanför är outhärdliga helveten.

   ”Oppositionen” i länder som inte befinner sig under den kulturmarxistiska stövelklacken får en närmast helig kultstatus, medan oppositionen i kulturmarxistiska skithålsländer som Sverige betraktas som öppet villebråd som står helt utanför rättssamhället.

   Nu ska 17 NMR-demonstranter åtalas för HMF för att de skanderat ”folkförrädare” under en demonstration i Göteborg förra året.

   När f*n blev folkförrädare en folkgrupp?

 • Sigrid says:

  Kan det bli mer tydligt?

 • Gunnar says:

  Dubbelmoral är bättre än ingen moral alls, eller hur var det nu igen?


 • Lämna ett svar