TV-program utmålade nationella som hjältar – pudlar

TYSKLAND. Brottsserien Tatort utmålade tyska nationella som hjältar efter att dessa räddat en självmordsbenägen man. Efter kritik pudlar dock programmet.

Den folkkära tyska brottsserien Tatort har fått kritik efter att de utmålat tyska nationella som hjältar efter att dessa räddat en rullstolsburen och självmordsbenägen man från att ta sitt liv.

I scenen tänker den rullstolsburne mannen köra utför ett stup men hindras av fem män som talar honom till rätta. Männen har tröjor på sig med texter som bland annat kritiserar landets flyktingvurmande förbundskansler Angela Merkel för att ”förkolna det tyska folket”. En av männen har en tröja med budskapet ”vi är folket”, en fras som anammats av nationalister i landet.

Efter att en tidning kritiserat TV-programmet för att ha utmålat ”högerextrema radikaler” som ”bra grabbar” har nu Tatort gjort om scenen och digitalt raderat symbolerna och texterna på kläderna.

Källa:
German Crime Show has to be Re-Shot Because It Made Right-Wingers Look Like Heroes

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlJeff Hede Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jeff Hede
Medlem

Ner i minneshålet, varför är man inte förvånad?

Karl-Путин A
Medlem

Snart kommer alla vi vita människor att bli digitalt raderade, för att sen även bli fysiskt raderade som i Sydafrika – om vi inte lyckas vända utvecklingen.