Tusentals rabbiner kränkta över snabbmats-Pepe

USA. Snabbmatskedjan Wendy’s twittrade under onsdagen ut en bild på Grodan Pepe. Eftersom Pepe är förknippad med den antijudiska och nationalistiska Alt right-rörelsen fick Wendy’s motta judisk kritik för tilltaget.

Under onsdagen fick den amerikanska snabbmatskedjan Wendy’s frågan på Twitter om den ”hade några memer”. Strax därefter skickade företagets officiella Twitter-konto ut en bild av Grodan Pepe. Denna gång hade grodan rött hår, en referens till Wendy’s logotyp som består av en rödhårig flicka.

wendys-official-burger

Grodan Pepe har kommit att starkt förknippas med Alt right-rörelsen. Det är en antijudisk, provit och nationalistisk rörelse som stödde Donald Trump i fjolårets presidentval. Detta fick till följd att Hillary Clinton-lägret sedermera försökte använda rörelsen som slagträ mot Trump, dock utan vidare framgång. Judisk makt-organisationen ADL bedömde i höstas till och med Pepe som så pass farlig och ondskefull att han hamnade på deras lista över ”hatsymboler”.

Några av de som uppmärksammade Wendy’s Twitter-administratörs tilltag var den judiska organisationen T’ruah, som består av tusentals rabbiner som arbetar för ”det judiska imperativet att främja och avancera mänskliga rättigheter”. T’ruah skrev i ett öppet brev till Wendy’s att bilden på Pepe var ”skrämmande” och att företaget måste ta ställning emot den populära grodan.

När publiceringen av bilden uppmärksammades raderades den från företagets officiella Twitter-konto.

Källa:
Wendy’s tweets image of hate meme Pepe the Frog

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om