Tusentals poliser mobiliseras i Paris inför helgen

UTRIKES. Nästan hundra tusen poliser, varav en tiondel i Paris, mobiliseras i Frankrike inför protester som väntas i helgen.

Inför helgen väntas de franska protesterna fortsätta med oförminskad intensitet. Protesterna, som för det mesta varit fredliga, inleddes i mitten av förra månaden och har karakteriserats av deltagarnas gula reflexvästar.

Med anledning av detta mobiliseras 89 000 poliser över hela landet, varav minst 8 000 i huvudstaden Paris.

Ett Facebook-event som startats inför helgens protester kallas ”Gula västarna Del 4 – Upplösning av nationalförsamlingen” och en källa till tidningen Le Figaro menar att protesterna bör ses som ett slags kuppförsök.

Enligt Eric Drouet, ledargestalt för proteströrelsen, kommer demonstranterna under lördagen försöka ta sig till Élysée-palatset som är president Emmanuel Macrons residens. Det hela beskrivs av Drouet som ett avgörande slag och enligt tidningen Le Figaro en dag som kan föra med sig utbrett våld.

Källa:
France Deploys 89,000 Cops Amid Fears Of Yellow Vest Rebellion On Saturday

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments