Tusentals demonstrerade mot ”självmordsavtalet” i Bryssel

BELGIEN. Under söndag eftermiddag demonstrerade femtusen personer mot FN:s migrationsavtal vid EU-kommissionens högkvarter i Bryssel.

Det var flamländska högerorienterade partier som under söndag eftermiddag arrangerade en demonstration mot FN:s migrationsavtal i Bryssel. Polisen rapporterar att det var runt 5 500 personer i demonstrationen, som skedde vid EU-kommissionens högkvarter.

Det rapporteras att det utbröt konfrontationer mellan demonstranter och polis, som nyttjade tårgas och vattenkanoner mot demonstranter som enligt polisen blev våldsamma efter att ha ombetts att skingra sig.

Samtidigt demonstrerade ett mindre antal vänsterextremister och NGO:s (icke-statliga lobbyorganisationer) i stadens centrala delar till stöd för avtalet.

Under förra veckan drog Belgiens största parti, högerpartiet N-VA, tillbaka sina ministrar från regeringskoalitionen efter att statsminister Charles Michel sagt nej till partiets krav om att inte skriva under avtalet.

Källa:
Stor demonstrasjon mot «selvmordsavtalen» i Brussel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments