Tusentals demonstrerade mot ”självmordsavtalet” i Bryssel

BELGIEN. Under söndag eftermiddag demonstrerade femtusen personer mot FN:s migrationsavtal vid EU-kommissionens högkvarter i Bryssel.

Det var flamländska högerorienterade partier som under söndag eftermiddag arrangerade en demonstration mot FN:s migrationsavtal i Bryssel. Polisen rapporterar att det var runt 5 500 personer i demonstrationen, som skedde vid EU-kommissionens högkvarter.

Det rapporteras att det utbröt konfrontationer mellan demonstranter och polis, som nyttjade tårgas och vattenkanoner mot demonstranter som enligt polisen blev våldsamma efter att ha ombetts att skingra sig.

Samtidigt demonstrerade ett mindre antal vänsterextremister och NGO:s (icke-statliga lobbyorganisationer) i stadens centrala delar till stöd för avtalet.

Under förra veckan drog Belgiens största parti, högerpartiet N-VA, tillbaka sina ministrar från regeringskoalitionen efter att statsminister Charles Michel sagt nej till partiets krav om att inte skriva under avtalet.

Källa:
Stor demonstrasjon mot «selvmordsavtalen» i Brussel

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ethny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Fransmän (och dessa belgare som figurerar, förmodligen tyskar, fransmän m.fl också) har mer stake än gemen svensk, som fortfarande knappt vågar stå för vad de röstar på inom dummokratin, SD (eller det kanske har blivit ”bättre” under de senaste åren). Än mer våga visa sitt missnöje genom att protestera mot galenskaperna.

Istället bli förbannade inombords och håller en knuten näve i fickan.

Bortsett från alla motståndsmän runt om i hela norden, såklart. De enda som kan stå rakryggade och med ett gott samvete.