Tusentals demonstrerade mot EU:s flyktingkvoter i Polen

POLEN. I staden Katowice i sydvästra Polen samlades under gårdagen tusentals i en demonstration mot den polska regeringens godkännande av att ta emot 2000 MENA-migranter fram till 2017.

Demonstrationen anordnades av den militant katolska ungdomsorganisationen Allpolsk Ungdom som säger sig motarbeta doktriner som förordar liberalism, tolerans och relativism. Michal Nowak, en representant, säger till RT:

Vi uttrycker vårt starka motstånd mot det beslut den polska regeringen tagit eftersom den blint lyder allt vad Bryssel och Berlin beordrar. Polsk media ger inte en objektiv bild av situationen, de säger att en majoritet av flyktingarna, som egentligen är ekonomiska migranter, består av kvinnor och barn. I verkligheten är 75% unga män, enligt statistik från FN.

Ett antal andra mindre demonstrationer hölls även i andra polska städer under lördagen. Se demonstrationen i dess helhet nedan.

I maj gick den vinnande konservative presidentkandidaten Andrzej Duda bland annat till val på att Polen skulle vara mer självständigt gentemot EU. Han har också sållat sig till de östeuropeiska ländernas kritik gentemot EU:s kvotsystem som vill tvinga Polen att ta emot 5082 migranter från Italien och Grekland inom en snar framtid. Det är just nu oklart om och hur EU kommer få sin vilja igenom gentemot länderna i öst.

Källor:
Polen will keine weiteren Flüchtlinge aufnehmen
Anti-migrant rally draws thousands in Poland (PHOTOS, VIDEO)
Marsz antyimigrancki w Krakowie

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om