”Turktysk” tar ställning för Erdoğan – blir utbuad av tyska fotbollsfans

UTRIKES. En turkisk fotbollsspelare med tyskt medborgarskap buas ut av de egna supportrarna. Detta efter att ha givit sitt stöd till Turkiets president Erdoğan.

Den så kallade integrationen av turkar i Tyskland går inte så bra. Efter att två landslagsspelare – båda tredje generationens turkar i Tyskland – poserat på bild med Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har kraftig kritik brutit ut bland tyska fotbollssupportrar.

İlkay Gündoğan till vänster, bredvid Mesut Özil som i sin tur håller om president Erdoğan. Längst till höger Cenk Tosun, också han Tysklandsfödd men som valt att spela för Turkiet.

İlkay Gündoğan, som bland annat kallade Erdoğan för ”min president”, har ständigt buats ut av sina egna supportrar efter händelsen.

Det finns även andra märkliga kulturkrockar som skapat svallvågor i fotbollsvärlden och som går att finna bland den turkiska Tysklandsdiasporan. Till exempel har Borussia Dortmund-stjärnan Nuri Şahin skapat rubriker efter att ha gift sig och skaffat barn med sin kusin.

Källa:
’It’s hard to live with jeers from your own fans’ – Gundogan hits back following ’personal attacks’ from Germany fans

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Senaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Det är bra att de inte integreras. De dumma fotbollsfantasterna vill väl att han ska ”älska” Tyskland och ”se sig” som tysk.