Turkiet kan köpa fler S-400-system om USA exportvägrar

UTRIKES. Enligt Turkiets utrikesminister kan landet komma att köpa fler ryska S-400-system om USA vägrar exportera krigsmatriel.

Enligt ett uttalande från Turkiets försvarsminister Mevlut Cavosoglu kan Turkiet komma att köpa in fler ryska luftvärnssystem av typen S-400 om USA vägrar exportera försvarsmatriel till landet:

— Om USA vägrar sälja Patriot-system kan vi köpa ett till S-400-system eller någonting annat imorgon.

Att amerikanerna klagat på det turkiska S-400-köpet anser Cavosoglu vara hyckleri, då andra NATO-länder redan köpt in det äldre S-300-systemet utan att ha blivit kritiserade. Den turkiske politikern öppnar också för att man kan komma att köpa in även stridsflygplan från andra länder.

Försvarsministern passade också på att kritisera det amerikanska hotet om att terrorstämpla det iranska revolutionsgardet, då det är ett annat lands formella armé. Han påpekade samtidigt att USA samarbetar med PKK, som är terrorstämplade i Turkiet.

Källa:
If US holds back Patriots, Turkey could buy more S-400s

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments