Turkiet inleder militärt anfall mot Syrien

UTRIKES. Under lördagen meddelade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att man inlett en militäroffensiv mot den kurdiskstyrda staden Afrin i Syrien.

Turkiet har inlett en militäroffensiv mot den kurdiskstyrda staden Afrin i Syrien, meddelade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan under lördagen. Man har både bombat staden med stridsflyg och bussat dit syriska ”rebeller” för att inleda ett markanfall. Turkiet planerar även att attackera Manbij, en annan syrisk stad.

— Vi kommer att förstöra terrorkorridoren gradvis på samma sätt som vi gjorde under operationerna i Jarabulus och El-bab, med start från väst. Afrinoperationen har de-facto startat på fältet. Manbij kommer näst, sa Erdogan under lördagen.

Anledningen till anfallet uppges vara att de syriska städerna Afrin och Manbij kontrolleras av den kurdiska militärorganisationen YPG, som anses vara en terrorgruppering enligt Turkiet.

Det ryska utrikesdepartementet har uttalat sig om att man noggrant följer händelseförloppet, och att man är ”mycket oroade” över utvecklingen i området. Man uppmanar även alla sidor att ”behärska sig”.

Källor:
Turkish planes bomb Syrian Kurdish targets as Ankara-backed rebels enter Afrin
Turkiet inleder offensiv mot syrisk stad

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Kurdi
Kurdi
2 år sedan

Turkey arrrrrr

Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Jaså, ryska UD gör som Polisen i Sverige som ber handgranatssprängarna och de kriminella gängen ”sansa sig”?

Jag vill veta om Israel och Saudi ligger bakom Erdogans attacker i Syrien. Detta ser ut som en plan C för de hänsynslösa israelerna.

Det blir väl till att Ryssland måste rädda situationen igen, kanske.

Henke Himmlär
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Nja. Alltså att Turkiet har intressen av situationen på andra sidan sin egen gräns är helt naturligt. SÄRSKILT när det gäller en situation där det handlar om en minoritet som också är minoritet i Turkiet och som där för ett gerillakrig. Vi behöver inte leta judar/israeler eller Saudi precis överallt.

Jag Ryssland var starkt bidragande till att rädda situationen senast, men även Iran och Hizbollah med sin närvaro på marken.

Sedan gillar jag inte Turkiet personligen.