Turkiet hotar invadera Grekland

UTRIKES. Turkiska politiker har uttalat hot om att invadera Grekland angående ett antal öar som Turkiet anser sig ha rätt till. Även den turkiska presidenten har gjort hotfulla uttalanden.

Det var i början av februari som den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogans chefrådvigare varnade Greklands premiärminister Alexis Tsipras för att sätta sin fot på de obebodda Imia-öarna. Annars skulle Grekland få erfara ”Turkiets vrede värre än Afrin”, syftandes på regionen i Syrien som Turkiet nyligen gått in i.

Nu har den turkiska oppositionspolitikern tillika socialdemokraten Kemal Kılıçdaroğlu lovat att invadera och ta över 18 grekiska öar i Egeiska havet, som Turkiet anser sig ha rätt till, om han vinner valet nästa år. Samtidigt säger ledaren för det nybildade İyi Parti (Goda Partiet), Meral Akşener, att ”det som måste göras, måste göras”, något som tolkats som att hon stödjer invasionsidén.

President Erdogan själv har varnat ”de som gått över gränsen i Egeiska havet och Cypern” och sagt att ”vad än Afrin betyder för oss, så har vi samma rätt i Egeiska havet och på Cypern”. Han tillägger att ”deras mod varar bara tills de ser vår armé, våra fartyg och våra plan”.

Källor:
World War 3: Turkish politician promises to INVADE GREECE if victorious in the election

Erdogan advisor threatens Greek officials not to set foot on Imia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Peter H. NorrlandKarlKlausKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Tja, vad ska Grekland sätta emot som inte ens kan försvara landet mot en armé av muslimska bakugnar. Blir det skarpt läge kommer Tsipras att vara den förste att gå ner på alla fyra och låta ottomanerna ta för sig.

EU kommer att uppskatta en turkisk invasion av Grekland, som ju EU ändå redan har plundrat in på bara benknotorna, eftersom den då hett eftertraktade ”bryggan mellan Europa och den muslimska världen (= tusenfilig enkelriktad motorväg för araber och negrer in i Europa)” kommer att vara ett faktum.

Klaus
Medlem

Två NATO-länder i strid? Jag undrar mig inte. Hela invasionen av ras- och kulturfrämlingar försvagade NATO-länder i Europa. NATO skall bara försvara USA och Israel och göra de andra medlemsländerna militäriskt avhängiga från Israels USA.

Karl-Путин A
Medlem

Grekland är per definition inget land, eller rättare sagt ingen stat längre, så det är är bara för turken att komma och ta för sig. Suverän stat, även kallad självständig stat, självständigt land, oavhängig stat eller eget land, är en stat, en entitet med ett definierat territorium där man utövar intern och extern suveränitet, där man enligt Montevideokonventionen har en permanent befolkning, en regering, självständighet från andra stater och makter, samt möjligheten att ingå relationer med andra suveräna stater. Men det allra viktigaste för att kunna kalla sig en stat är naturligtvis att man kan försvara sina gränser, annars är… Läs mer »

Karl
Medlem

Erdogan ska avrättas!

Peter H. Norrland
Medlem

Satans turksvin!

Dom inser väl att dom aldrig kommer få in en fot i EU på grund av deras vidriga ockupation av norra Cypern, så då har dom inget att förlora längre och lika gärna kan fortsätta att ockupera länder!

Så där primitiv blir man när man gift sig med sina egna kusiner i årtusenden!

Karl-Путин A
Medlem

En sak måste man i alla fall ge honom; han är tydlig med vad han/Turkiet vill, så ingen kan ju komma i efterhand när EU är nerlusat med främlingar och säga att de inget visste.

Samtidigt rör han om rejält i den mellanösternska grytan och retar gallfeber på både Israel och USA