Tunisiska demonstranter rev ner utställning om förintelsebluffen

FÖRINTELSEBLUFFEN. Kort efter att Tunisiens Nationalbibliotek satte upp en utställning om den så kallade Förintelsen så revs den ner av en samling arga medborgare medan de ropade antijudiska ramsor.

Tunisiens Nationalbibliotek bestämde sig nyligen för att sätta upp en utställning om den så kallade ”Förintelsen” med hjälp av Förintelsemuseet i Washington D.C. och den globalistiska organisationen FN. Men det gick inte riktigt som de tänkt sig.

Kort efter att utställningen öppnade så revs den ner av en samling medborgare som inte tänkte tolerera att judisk propaganda visades i deras Nationalbibliotek. I en video från händelsen kan man se hur dussintals människor ropar ”Befria, Befria Palestina, ut med sionisterna!”.

Historikern Habib Kazdaghli, initiativtagare till utställningen, är upprörd över händelsen och kallar den ”en dokumentärutställning i historia”. Han påstår även att han tog initiativet till utställningen för att han ville få barn att tycka om historia.

Enligt Hamida Bessaad, forskare vid Nationalbiblioteket, så motsatte sig demonstranterna utställningen eftersom de inte ville att deras barn skulle utsättas för judisk propaganda. Hon menar även att ”Förintelsen” bara är en propagandalögn, och att den riktiga förintelsen är den på palestinierna. Hon anklagar även Kazdaghli för hyckleri, genom att han vill belysa judarnas lidande men inte palestiniernas.

— Han är upprörd över att tunisiska barn saknar kunskap om förintelsen av judar, men han är inte upprörd äver att barnen i Palestina har varit utsatt för en förintelse sedan 1948 fram till idag. De anställda, de intellektuella och forskarna vid Nationalbiblioteket motsätter sig en positiv relation till Israel och alla former av judisk propaganda, säger Bessaad.

Habib Kazdaghli får även stark kritik från ett antal högt uppsatta politiska företrädare i Tunisien, bland annat Kawthar Chebbi som kallar Förintelsen en ”flera decennier gammal myt om ett folkmord på judar”, och en ”lögn för att främja sionismen och den israeliska nationen”. Han får även kritik från den politiska aktivisten Omar Al-Majri.

— Den så kallade Förintelsen var egentligen en förflyttning av den judiska befolkningen till Palestina. Det här är ett historiskt faktum som Habib Kazdaghli gärna ignorerar, säger Al-Majri.

Källa:
Tunisian activists damage Holocaust display, calling it Zionist ‘propaganda’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridEllenKarlJossAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Mycket fint och rättfärdigt agerat av tunisierna som inte tolererade JUDISKA lögner och propaganda.

Karl-Путин A
Medlem

Tråkigt bara att det ska vara araber som vågar säga sanningen medan den vita rasen sitter i TV-sofforna och äter sig feta till Mello och Bingolotto.

Joss
Medlem

Svarta piller=förräderi.

Joss
Medlem

Urk. Jag börjar älska arabiska kvinnor. Det känns väldigt konstigt och förvirrat. Min förhoppning är att dessa Allats, Aluzzas och Manatzzas når framgång i allt de gör. I deras egna länder. Jag önskar dem allt gott.

Ellen
Medlem

Haha, bäst!

Sigfrid
Medlem

Jag har inget emot araber så länge som dom stannar i sina hemländer. Och när dom gör en sådan här aktion som att tala om vilken lögn historien om förintelsen är så är dom duktiga.