Tungt beväpnad polis vaktar polisstationer i Malmö

MALMÖ. Sedan i fredags bevakas alla polisstationer i Malmö av poliser beväpnade med automatvapen, detta eftersom polisen under helgen genomför en offensiv mot kriminella element i staden.

Under helgen genomförs en offensiv mot kriminella element i Malmö. Därför har polishusen i staden, exempelvis i Rosengård och på Sallerupsvägen, sedan i fredags bevakats av poliser beväpnade med skyddsutrustning och kulsprutepistoler.

Den extrainsatta bevakningen anses vara en nödvändig säkerhetsåtgärd i samband med omfattande polisinsatser, då vedergällningsattacker från kriminella kan förekomma.

– Vi har höjt trycket mot den organiserade brottsligheten och det här gör vi som en förhöjd säkerhet, säger Eddie Rosander, yttre befäl i polisområde norr till SVT och fortsätter:

– Jag kan inte uttala mig om hur länge vi kommer att ha den ökade bevakningen.

Senast den 17 januari utsattes polishuset i Rosengård för en granatattack.

Källa:
Tungt beväpnad bevakning av Malmös polishus

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tobias LindbergAndré DevecseriKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Stefan Löfvén ville härom dagen sätta in militären i de multikriminella invandrarghettona för att försvara de svenska utposteringarna, men det uppfattades som ”odemokratiskt” och politiskt inkorrekt av (((media och makteliten))) – så nu låter han polisen hålla i de tunga vapnen istället.

comment image

Vad är egentligen skillnaden?

comment image

André Devecseri
Medlem

Var på passexpeditionen på Drottninggatan i fredags för att ansöka om nytt ID-kort, och det stod två sådana vid ingången och stirrade på mig medan de viskade något sinsemellan. När jag var klar följde de efter mig en bit, men då jag vände mig om och gav dem en bister blick avlägsnade de sig.

Tobias Lindberg
Redaktör

Jag kommer ihåg när jag var på klassresa i Turkiet 1993 att jag tyckte det var lite underligt att se polis med automatkarbiner vaktandes olika byggnader. Nu ungefär 25 år senare, efter en enorm massinvandring, har det alltså börjat vara likadant här.

André Devecseri
Medlem

De har det än idag, och t.o.m. i tunnelbanan i Istanbul. Militärpolis är det ofta dessutom.