Tung militärparad i Nordkorea – visade upp ”världens mäktigaste vapen”

NORDKOREA. En stor militärparad ägde på torsdagen rum i Nordkoreas huvudstad Pyongyang. Vid paraden, som övervakades av Kim Jong-un, presenterades en ny ubåtsmissil som ”världens mäktigaste vapen”.

Nordkorea presenterade på torsdagen något som de benämner ”världens mäktigaste vapen”. Avslöjandet ägde rum vid en stor militärparad i huvudstaden Pyongyang för att uppmärksamma den första partikongressen på fem år.

Vid paraden uppvisades ett urval trupper och landets mest avancerade militära utrustning, däribland uppgraderade versioner av ballistiska kortdistansrobotar och ballistiska robotar som avfyras från u-båtar.

Nordkoreas public service, den statliga nyhetsbyrån KCNA, rapporterade att den nya versionen av Nordkoreas u-båtsavfyrade ballistiska missil är ”världens mest kraftfulla” och hävdade att det toppmoderna vapnet visade på ”styrkan hos de revolutionära väpnade trupperna”.

Landet avstod från att visa upp sina fruktade interkontinentala ballistiska missiler som uppges nå till USA:s fastland.

Nordkoreas ledare Kim Jong-un övervakade paraden omgiven av militära topptjänstemän.

Den mäktiga uppvisningen ägde rum mindre än en vecka innan Joe Biden tar över efter den avgående amerikanske presidenten Donald Trump.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments