Tuffare vildmarksaktivitet i Näste 5

Mellan den 12:e och 13:e oktober genomförde kampgruppen och en medlem från Näste 5 en tuffare vildmarkstur. Aktiviteten bestod av många olika moment med allt från vandring genom terräng till knop-makeri. Aktiviteten förflöt utan några problem och här under redogörs lite mer i detalj exakt vad som genomfördes.

Dag 1 började med en samling på förutbestämd plats, där man sedan samåkte in i vildmarken tillsammans. Väl inne i skogen låste man bilarna och begav sig ut på det första momentet: vandring genom terräng. Denna gång med en twist, vilken var att gruppens deltagare endast fick kolla på kartan i ungefär fem minuter precis när man skulle ge sig av, och sedan fick man gå efter kompass och minne! Dock var det inga problem att hitta fram till berget som man skulle navigera till, även om vissa påstår in i det sista att Max inte egentligen visste vart man var på väg ett tag.

Väl uppe på berget så fälldes ett dött träd efter att det lokaliserats, som sedan skulle transporteras till platsen man senare skulle övernatta på. Trädet var inga problem att släpa nedför berget, men när man sedan skulle dra trädet genom ett träsk blev det avsevärt svårare. Någon kvart och många grymt senare tog man sig igenom träsket där lägret väntade.

Dock var inte dag 1 över med det, utan nu skulle ett antal saker genomföras först. Dels skulle trädet huggas till ved, men framförallt skulle man genomgå en kurs i knopar. Där fick medlemmarna lära sig flertalet knopar; dels den s.k. dubbelåttan, dels råbandsknopen, dels den ökända bödelsnaran.

Efter att huggit ved och tränat på knopar begav man sig även ut för att tävla i att starta eldar. Ett rep för varje person sattes ungefär 80 cm ovanför marken mellan två pinnar som höll upp det. Sedan fick varje person elda ned repet så snabbt som möjligt, endast med hjälp av lågorna från den eld man byggde nedanför. Den numera tvåfaldiga vinnaren av denna tävling var Engman!

Efter att alla gjort upp enskilda eldar fick man till slut laga sin mat för dagen. Alla hade med sig lite olika; vissa hade rimmat fläsk, andra hade MRE:s, vissa hade både och. Alla blev mätta och belåtna.

Sedan var det dags att gå och lägga sig i de vind- och regnskydd som fanns på lägerplatsen. Dessa regnskydd gav ett bra skydd mot vind, men ett av skydden som två deltagare fick sova under började midnattsregnet helt läcka igenom. Dessa två fick då evakuera sitt regnskydd till en vandringsstuga i närheten som höll avsevärt bättre mot regnet.

Nästa morgon blev det frukost och sedan direkt inpå nästa uppgift, vilken var att bygga bårar. Där delades man in i grupper om två och fick bygga tre stycken bårar allt som allt. Bårarna användes sedan till deltagarnas förtret till att bära sina väskor hem på, vilket minst sagt var jobbigare än att bära väskorna på ryggen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Att vara man idag så måste man samla ihop sig mera avsides tydligen (eller kriga med NATO)
Inspirerande och starka bilder mot samtiden.