TT pekar själva ut grupper – när det passar

TT skriver under dagen följande om ett ”massmord vid sikhiskt tempel i USA”:
”En beväpnad man tog sig på söndagen in i ett sikhiskt tempel i USA och sköt mot människor inne i helgedomen. Minst sju personer miste livet.” TT (Tidningarnas Telegrambyrå) är också noga att i sitt pressmeddelande framhålla att ”Skytten beskrevs som en vit man i 30-årsåldern”.

Detta pressmeddelande är särskilt anmärkningsvärt med tanke på att TT häromdagen var noga med att påpeka för informatören vid polisens länskommunikationscentral, Albin Näverberg, det ”olämpliga” (det olämpliga enligt TT) i att polisen gick ut med att ett rånförsök i Stockholm begicks ‘enligt målsäganden av pakistanier’. Varpå polisen på ett ynkligt och underdånigt sätt gick med på att göra avbön och be så hemskt mycket om ursäkt för denna formulering. ”Jag tar bort det där om pakistanier” uttalade Albin Näverberg i sin ursäkt till TT.

Nu har dock TT på ett mycket hycklande och falskt sätt gjort klavertrampet att själva beskriva en gärningsmans etniska/rasliga tillhörighet, någonting som inte direkt bidrar till att inge något större förtroende för TT:s uppenbart politiskt korrekta nyhetsförmedling.

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Pär Öberg says:

  Schibsted- och Bonnierkoncernerna äger 60 procent av TT. Detta bidrar till att TT kanske inte är den oberoende nyhetsförmedlare man vill ge sken av.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • David Stenbom says:

  Sånt här blir man föga förvånad av längre, som bekant så är det ju inte rasistiskt när det är vita som man pekar ut.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Ernst says:

  Jag ska ringa TT imorn (om jag kommer ihåg). Det borde alla göra som läser detta. Eller maila. Vi kan tävla om vem som får höra det mest anti-vita svaret ifrån dessa folkmordsförespråkare?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Tommy Lindqvist says:

  Jävla hyckleri av TT och resten av PK-media vi har i landet!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Hottis says:

  När det gäller Bonnier/monopol-media är allt bara propaganda och politik.

  Och TT och Reuters är bara samordningsorgan för att se till så att alla har gemensamma direktiv och kan säga i princip samma sak.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Håkan says:

  De flesta nyhetsmedierna är enbart pk-medier.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Ernst says:

  Okej ringde precis Daneil Kjellberg som är chef på centralredaktion. Han hade gått hem för dagen men den som svarade i hans ställe menade på att hudfärgen hade relevans eftersom det i EFTERHAND har kommit fram att han enligt Aftonbladet är nynazist. Få ihop det den som kan.

  Den andra versionen som han kom på efter att ha insett det ologiska i sitt resonemang var att det hade relevans eftersom det var en vit som misstänks ha mördat icke-vita. Han menade alltså att en vit som dödar icke-vita automatiskt bör vara rasist. Jag sa då att den policyn borde ju leda till att TT bör gå ut med etnicitet på pakistanier om de misstänkts ha begått brott mot svenskar (eller andra icke-pakestanier). Men nej det tyckte inte han och han kunde inte förklara varför. Påstod också att TT inte var anti-vita.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anders says:

  TT och annan media i Sverige anser sig ju vara de enda som kan legitimera om och när och under vilka premisser en gärningsmans utseende, ursprung etc. får offentliggöras och när det ska censureras.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Jag ärså less på allt detta, tror jag kommer att explodera snart!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Pelle says:

  Problemet med detta är inte att det inte finns regler som ska hantera sådana här frågor så att alla blir behandlade lika. Problemet är att de som ska granska och bedöma om reglerna följs är lika korrumperade och intelligensbefriade som de journalister och mediachefer som begår brotten.
  Häng ut journalisterna med namn och bild och spela gärna in samtalen med dom och publicera det på nätet så alla har möjlighet att se eländet och kunna reagera på det.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *