TT pekar själva ut grupper – när det passar

TT skriver under dagen följande om ett ”massmord vid sikhiskt tempel i USA”:
”En beväpnad man tog sig på söndagen in i ett sikhiskt tempel i USA och sköt mot människor inne i helgedomen. Minst sju personer miste livet.” TT (Tidningarnas Telegrambyrå) är också noga att i sitt pressmeddelande framhålla att ”Skytten beskrevs som en vit man i 30-årsåldern”.

Detta pressmeddelande är särskilt anmärkningsvärt med tanke på att TT häromdagen var noga med att påpeka för informatören vid polisens länskommunikationscentral, Albin Näverberg, det ”olämpliga” (det olämpliga enligt TT) i att polisen gick ut med att ett rånförsök i Stockholm begicks ‘enligt målsäganden av pakistanier’. Varpå polisen på ett ynkligt och underdånigt sätt gick med på att göra avbön och be så hemskt mycket om ursäkt för denna formulering. ”Jag tar bort det där om pakistanier” uttalade Albin Näverberg i sin ursäkt till TT.

Nu har dock TT på ett mycket hycklande och falskt sätt gjort klavertrampet att själva beskriva en gärningsmans etniska/rasliga tillhörighet, någonting som inte direkt bidrar till att inge något större förtroende för TT:s uppenbart politiskt korrekta nyhetsförmedling.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om