TT pekar själva ut grupper – när det passar

TT skriver under dagen följande om ett ”massmord vid sikhiskt tempel i USA”:
”En beväpnad man tog sig på söndagen in i ett sikhiskt tempel i USA och sköt mot människor inne i helgedomen. Minst sju personer miste livet.” TT (Tidningarnas Telegrambyrå) är också noga att i sitt pressmeddelande framhålla att ”Skytten beskrevs som en vit man i 30-årsåldern”.

Detta pressmeddelande är särskilt anmärkningsvärt med tanke på att TT häromdagen var noga med att påpeka för informatören vid polisens länskommunikationscentral, Albin Näverberg, det ”olämpliga” (det olämpliga enligt TT) i att polisen gick ut med att ett rånförsök i Stockholm begicks ‘enligt målsäganden av pakistanier’. Varpå polisen på ett ynkligt och underdånigt sätt gick med på att göra avbön och be så hemskt mycket om ursäkt för denna formulering. ”Jag tar bort det där om pakistanier” uttalade Albin Näverberg i sin ursäkt till TT.

Nu har dock TT på ett mycket hycklande och falskt sätt gjort klavertrampet att själva beskriva en gärningsmans etniska/rasliga tillhörighet, någonting som inte direkt bidrar till att inge något större förtroende för TT:s uppenbart politiskt korrekta nyhetsförmedling.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

13 Kommentarer till "TT pekar själva ut grupper – när det passar"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Pär Öberg
Admin
Nybörjare

Schibsted- och Bonnierkoncernerna äger 60 procent av TT. Detta bidrar till att TT kanske inte är den oberoende nyhetsförmedlare man vill ge sken av.

Janne
Gäst
Nybörjare
Janne

Glöm inte den andra judiska media familjen Hjörne (Stampen) äger 10%….

David Stenbom
Gäst
Nybörjare
David Stenbom

Sånt här blir man föga förvånad av längre, som bekant så är det ju inte rasistiskt när det är vita som man pekar ut.

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Jag ska ringa TT imorn (om jag kommer ihåg). Det borde alla göra som läser detta. Eller maila. Vi kan tävla om vem som får höra det mest anti-vita svaret ifrån dessa folkmordsförespråkare?

Tommy Lindqvist
Gäst
Nybörjare
Tommy Lindqvist

Jävla hyckleri av TT och resten av PK-media vi har i landet!

Hottis
Gäst
Nybörjare
Hottis

När det gäller Bonnier/monopol-media är allt bara propaganda och politik.

Och TT och Reuters är bara samordningsorgan för att se till så att alla har gemensamma direktiv och kan säga i princip samma sak.

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

De flesta nyhetsmedierna är enbart pk-medier.

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst
Okej ringde precis Daneil Kjellberg som är chef på centralredaktion. Han hade gått hem för dagen men den som svarade i hans ställe menade på att hudfärgen hade relevans eftersom det i EFTERHAND har kommit fram att han enligt Aftonbladet är nynazist. Få ihop det den som kan. Den andra versionen som han kom på efter att ha insett det ologiska i sitt resonemang var att det hade relevans eftersom det var en vit som misstänks ha mördat icke-vita. Han menade alltså att en vit som dödar icke-vita automatiskt bör vara rasist. Jag sa då att den policyn borde ju… Läs mer »
Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

Spelade du in samtalet?

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

TT och annan media i Sverige anser sig ju vara de enda som kan legitimera om och när och under vilka premisser en gärningsmans utseende, ursprung etc. får offentliggöras och när det ska censureras.

Tony
Gäst
Nybörjare
Tony

Jag ärså less på allt detta, tror jag kommer att explodera snart!

Pelle
Gäst
Nybörjare
Pelle

Problemet med detta är inte att det inte finns regler som ska hantera sådana här frågor så att alla blir behandlade lika. Problemet är att de som ska granska och bedöma om reglerna följs är lika korrumperade och intelligensbefriade som de journalister och mediachefer som begår brotten.
Häng ut journalisterna med namn och bild och spela gärna in samtalen med dom och publicera det på nätet så alla har möjlighet att se eländet och kunna reagera på det.

wpDiscuz