Trumps taleskvinna till judisk reporter: ”Vad har du för etnicitet?”

USA. Under en pressträff på tisdagen ställde Kellyanne Conway en uppenbart besvärande fråga till en judisk reporter.

USA:s president Donald Trump skrev nyligen på Twitter att ”progressiva demokratiska kongresskvinnor” som kommer från länder som är ”de mest korrupta och olämpliga” och ”vars regeringar är en total katastrof” inte bör diktera hur USA ska styras. Istället anser Trump att kvinnorna bör ”åka tillbaka och fixa de totalt nedbrutna och brottsplågade platser som de kommer från” för att sedan komma tillbaka och visa ”hur man gör”.

Under en pressträff på tisdagen ville den judiske reportern Andrew Feinberg ställa Trumps taleskvinna Kellyanne Conway mot väggen, men när han frågade om Trumps uttalande så fick han svaret ”vad har du själv för etnicitet?” Reportern blev hörbart överrumplad av frågan, varpå Conway förtydligade att det har relevans eftersom amerikaner alla kommer någonstans ifrån och bär med sig saker.

Conway påpekade också att hon själv är av irländskt och italiensk ursprung och att hon är stolt över det. Feinberg vägrade dock att själv erkänna sin etniska härkomst. På Twitter skriver Feinberg att han är av polskt, litauiskt, ryskt och lettiskt ursprung, medan den judiska tidningen Forward konstaterar att han kort och gott är jude.

Feinberg rönte stor uppmärksamhet när han i mars 2017 började arbeta som Washington-korrespondent för den ryska nyhetsbyrån Sputnik i vad som kan ha varit en infiltration. I maj samma år slutade han på Sputnik och försåg FBI med mejlkorrespondens som skulle visa att Sputnik inte bedrev journalistik utan rysk propaganda. Detta ledde till en FBI-utredning som är tänkt att förbjuda Sputnik från att verka i USA.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar