Trumps tal till kongressen

USA. I går natt svensk tid talade USA:s president till kongressen om bland annat muren mot Mexiko och sjukvårdsreformen Obamacare.

Under sitt en timme långa tal sa USA:s president Donald Trump att man kommer att avsluta sin medverkan i frihandelsavtalet för Stillahavsområdet eftersom handelsavtalet förstör för landets inhemska industri.

— Vi drar oss ur det jobbförstörande frihandelsavtalet för Stilla havet, sa han.

Samtidigt lovade han den amerikanska medelklassen större skattelättnader.

— Vi måste skapa lika förutsättningar för amerikanska företag och arbetstagare, fortsatte han.

Vidare talade han om den militära unionen Nato och att övriga medlemmar efter hårda diskussioner har lovat att bidra med en ökad finansiering, detta då USA stått för en stor del av kostnaden.

— Jag kan avslöja att pengarna faktiskt strömmar in, kommenterade Trump.

Den tredje stora frågan som presidenten talade om var invandringen till landet och menade att man hörsammat folkets krav på hårdare tag. Som ett steg i detta nämnde han muren mot Mexiko och att den ska börja byggas.

— Min regering har hörsammat folkets vädjan om invandringskontroll och gränsbevakning. Av det skälet börjar vi snart uppföra en gigantisk mu längs vår södra gräns, sa han.

Till sist uppmanade Trump kongressen att skrota den tidigare presidentens sjukvårdsreform Obamacare och ersätta den med subventionerade sjukförsäkringar.

— Hälsovård blir tillgänglig för alla genom att sänka kostnaderna för sjukförsäkring och det är vad vi ska göra, avslutade presidenten.

Källa:

Trumps tal på 60 sekunder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments