Trumps svärson blir presidentrådgivare i Vita huset

USA. Den nyvalde presidenten Donald Trump har utnämnt sin judiske svärson Jared Kushner till presidentrådgivare i Vita huset.

Donald Trump har utnämnt sin svärson Jared Kushner till sin privata rådgivare i Vita huset. Kushner är en fastighetsmiljonär men även mediemogul och är gift med Trumps äldsta dotter Ivanka. Han är en ortodox jude och han uppges ha haft ett avgörande inflytande både på Trumps valkampanj och utnämningarna av posterna i den tillträdande regeringen.

När president John F Kennedy valde sin bror till justitieminister finns det sedan 60-talet en amerikansk lag mot nepotism i regeringen och många undrar nu om Trump kan ha brutit mot lagen. Kushners advokat uppger sig dock vara säker på att Trumps utnämning inte bryter mot lagen och hon också sagt att Ivanka Trump inte kommer att få någon formell position i Vita huset.

Källa:
Trump’s son-in-law, Jared Kushner, to join White House as senior adviser; no formal role for Ivanka Trump

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments