Trumps rådgivare sprider fake news om palestinsk ”attack”

FAKE NEWS. Donald Trumps tidigare kampanjledare använde ukrainska krigsbilder för att anklaga Palestina för att ha anfallit Israel.

Donald Trumps kampanjrådgivare inför presidentvalet 2016, Katrina Pierson, kritiseras nu för att ha krävt ”motåtgärder” för att palestinier ska ha avfyrat en stor mängd raketer mot Israel. I ett tweet skriver hon:

650 raketer avfyrade in över Israel från Gaza i ett försök att slå ut Israels [antimissilförsvar] Iron Dome: 173 nedskjutna, 4 människor döda, och 28 skadade.

Katrina Pierson använde ”nyheten” för att ställa kongresskvinnan Ilhan Omar ”mot väggen”.

Omar har nyligen försvarat palestinierna för deras motstånd under en konfrontation med terrorstaten Israel. Pierson ”bevisar” palestiniernas attack med ett videoklipp som visar en stor mängd sovjetiska ”hagel”-artilleriraketer av typen BM-21 Grad tillverkade för många årtionden sedan.

Dessa avfyras från mobila enheter utplacerade på ett fält med natur som inte förekommer i Gaza.

Prosionistisk lögn
Men Piersons fake news är hätsk prosionistisk propaganda riktad mot Palestina. Filmen togs nämligen 2015 i Ukraina av de väst- och Israelstödda ukrainska styrkorna under en tid av särskilt spända relationer i Donbassregionen.

Pierson använde filmen som ”bevis” för att Hamas skickar gammaldags men avancerade ”attackraketer” mot den judiska staten.

En Nordfrontläsare kommenterar den falska nyheten med att påpeka det löjliga i att påstå att palestinierna i Gaza skulle ha tillgång till ett dussin enheter av det sovjetiska 122mm artilleriraketsystemet.

Det är ju helt befängt att jämföra palestiniernas tragiska hemmagjorda raketer med dessa tämligen moderna sovjettillverkade raketsystem, det är ju inte ens jämförbart”, skriver läsaren i ett brev till Nordfront.

Det korta klippet Katrina Pierson använde som fake news kan ses nedan:

Källa:
Trump aide sparks fury for tweeting 4yo video from Ukraine & presenting it as СURRENT Hamas strikes

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Betänk att juden har använt dylika fejk och fusk-”bevis” i århundraden, och kommit undan med det (utom på 30-talet i Tyskland). Juden har ännu inte hajat att dylka jude-ljugstrick inte funkar längre sedan Internet kom. Det skall bli ett nöje att se hur alla ”israelvänner” som svalt lögnen med hull & hår, nu skall bete sig :-)