Trumps försvarssekreterare medger att bevis för påstådd planerad ambassadattack saknas

UTRIKES. Den amerikanske försvarssekreteraren Mark Esper medger att det saknas konkreta bevis för att general Qassem Soleimani ska ha planerat att angripa amerikanska ambassader.

Det saknas bevis för att general Qassem Soleimani ska ha planerat attacker mot amerikanska ambassader i Mellanöstern, enligt försvarssekreterare Mark Esper.

— Jag såg inte något [bevis] rörande fyra ambassader. Det jag säger är att jag delade presidentens ståndpunkt att det var sannolikt, jag förväntade mig att de skulle angripa våra ambassader, sade Esper under en intervju med CBS program Face the Nation.

Detta är något som väckt kritik. Utah-senatorn Mike Lee, som själv är republikan, säger i en CNN-intervju att det är frustrerande att presidenten varnar för stundande attacker samtidigt som man inte kunnat ta del av uppgifter om, eller bevis för, detta påstådda hot.


Källa:
Trump’s defense secretary admits he ‘didn’t see’ evidence about Soleimani planning attacks against US embassies

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments