Trumpeffekten: 43 procent av republikaner vill stänga ner lögnmedier

UTRIKES. Donald Trumps krig mot judiska massmedier har givit resultatet att nästan hälften av hans väljare vill ge presidenten tillåtelse att stänga ner ljugande medier.

Donald Trumps ständigt pågående korståg mot judiska massmedier i USA har givit resultat. En ny undersökning visar att hela 43 procent av republikanerna vill ge honom rätten att stänga ner medier som uppvisar ”dåligt beteende”. Studien visar också att endast 29 procent av republikanerna tror att massmedia rapporterar sakligt, medan 80 procent av dem anser att de behandlar presidenten orättvist.

Var tredje amerikan håller dessutom med Trumps ovanstående tweet om att massmedia är folkfiender.

Undersökningen visar också att hela 80 procent av artiklar och nyhetsinslag om Trump från CNN, NBC, CBS, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal och Fox News varit negativa. Detta är nästan dubbelt så mycket negativ publicitet som hans liberale företrädare Barack Obama fick.

De enda gångerna Trump temporärt fått uppskov av media har varit när han givit efter för det massiva mediala trycket och attackerat Syrien med kryssningsrobotar.

Källa:
‘Enemy of the people’: Almost half of Republicans say Trump should be allowed to close media outlets

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Den-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Okej, då börjar vi med att stänga ner BBC.