Trump vill skapa fredade zoner för flyktingar i Syrien

UTRIKES. USA:s president Donald Trump vill skapa fredade zoner i Syrien och Jemen. Både Saudiarabien och Förenade Arabemiraten är positiva till förslaget.

USA:s president Donald Trump skrev i helgen under en exekutiv order om att stoppa medborgare ifrån sju länder att resa in i USA. Inreseförbudet gäller endast i 90 dagar men har redan skapat massiva protester, påhejade av etablissemangsmedia runt om i västvärlden. Länder som Iran, Irak, Jemen, Libyen, Syrien, Somalia och Sudan ingår i förbudet.

Trump vill istället införa fredade zoner för människor på flykt undan kriget i Syrien och den saudiska interventionen i Jemen. Han ska ha diskuterat saken med både Saudiarabien och Förenade Arabemiraten som enligt Vita huset ska ha ställt sig bakom förslaget.

Ryssland ställer sig positivt till förslaget som kan komma att minska ”flyktingströmmen” till Europa. Men den ryske utrikesministern Sergej Lavrov vill först att Syriens regering och president Bashar al-Assad ska få säga sin åsikt innan förslaget kan förverkligas.

Källa:
Trump på väg att skapa fredade zoner för flyktingar i Syrien

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments