Trump: ”Vill hålla koll på Iran”

UTRIKES. USA ska lämna Syrien men stanna kvar i Irak för att kunna bekriga resterna av IS samt ”hålla koll på Iran”. Detta enligt USA:s president Donald Trump.

Trots att president Donald Trump fått hård kritik från Israellobbyn för tillbakadragandet av amerikanska trupper från Syrien vidhåller han att ”oändliga krig” i Mellanöstern är negativa och att kostnaderna för amerikanska trupper utomlands är för höga.

Trump vill dock behålla den amerikanska Al Asad-basen i Irak och till och med förflytta hundratals soldater från Syrien till Al Asad-basen. Detta för att bekriga resterna av IS samt ”hålla koll på Iran”.

— En av anledningarna till att jag vill behålla den [basen] är för att jag vill titta lite på Iran därför att Iran är ett verkligt problem, sa Trump.

USA håller också för tillfället på att förhandla om dra sig tillbaka från Afghanistan, där talibanerna visat sig vara en för svår nöt för USA att knäcka.

— De är trötta, alla är trötta. Jag tycker inte om oändliga krig, kommenterar Trump.

Källa:
Trump wants U.S. military in Iraq to ’watch Iran’: CBS interview

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GrottbjörnenPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Trodde en del på Trump till att börja med trots att judeklockorna klämtade. Idag vet man att fanskapet är ultrasionist MEN det lilla hopp man fortfarande när är att han faktiskt motverkar protokollen liberalsocialistiska agenda

Grottbjörnen
Medlem

jag tror att han försöker balansera upp nationella intressen mot globalisternas och sionisternas intressen, men det är för sent, och det har han inte insett än, men han är ju rätt lynnig i sina åsikter så han skulle ju kunna vakna imorgon och bestämma sig för en helt annan sak har vi ju sett så man kan ju hoppas